“Metoda investitorul”. Polițiștii trag un semnal de alarmă. Pensionarii, principalele victime ale înșelăciunilor

Polițiștii trag un semnal de alarmă. Pensionarii sunt cei mai adesea victimele înșelăciunilor. După metoda “Accidentul”, escrocii folosesc “metoda investitorului” pentru a-i trage în piept pe vârstnici.

Mai ales pensionarii ajung să devină victime ale escrocheriilor, atrag atenția oamenii legii. Vârstnici sunt îndemnați să fie atenție atunci când persoane necunoscut le propun afaceri care le garantează venituri mai mari. Polițiștii descriu “metod investitorul” prin care pensionarii ajung să își dea terenurile către necunoscuți.

“După metoda Accidentul, prin care au fost exploatate la maxim emoţiile părinteşti la auzul unei veşti tragice în care le-ar fi fost implicaţi copiii, pensionarii sunt asaltaţi cu fel şi fel de noi metode prin care să le fie smulse economiile într-un mod cât mai justificat,” se arată într-un comunicat la IPJ Satu Mare.

Cum funcționează “metoda investitorul”

Metoda investitorul prin care persoane vârstnice sunt invitate să vândă pământ pe sume mari de bani, pentru o aşa zisă mare firmă care ar urma să construiască acolo-mizează pe naivitate şi pe dorinţa de câştig imediat, mult peste valoarea pieţii. O persoană elegant îmbrăcată, cu o legitimaţie falsă, reuşeşte cu bunele-i abilităţi de comunicare să determine proprietari de terenuri să le dea procură pe numele lor sau chiar să-i declare nepoţi la notariat, pentru a intermedia aşa-zisa afacere.

“Metoda investitorul” se aplică și prin telefon, avertizează oamenii legii

Pensionari vigilenţi ne-au semnalat şi metoda ,,investitorul” în varianta telefonică. Promisiuni venite de la persoane necunoscute care încearcă să convingă vârstnicul apelat să depună o anumită sumă de bani într-un cont, urmând a primi de cinci ori suma investită.

“Sigur, toate tranzacţiile trebuie făcute rapid, fără a avea voie să se consulte cu membrii familiei, pentru că, nu-i aşa? o ocazie aşa de mare nu mai întâlneşti,” mai spun polițiștii.

Presiunea timpului este utilizată și în “metoda accidentul”. Victimele sunt presate să trimită bani cât mai repede, înainte de a avea posibilitatea să verifice informațiile primite.

Pensionarii sunt sfătuiți ca în astfel de cazuri să anunțe autoritățile și înainte de a dat banii pe mâna unor necunoscuți să discute cu familia și persoanele apropiate.

Fii primul care comentează! despre "“Metoda investitorul”. Polițiștii trag un semnal de alarmă. Pensionarii, principalele victime ale înșelăciunilor"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre pensionari
Mii de sătmăreni au pensii câștigate în U.E. Venituri decente, nu pensii mizerabile

Închide