Ministrul MAI vrea polițiști zâmbăreți. Roagă Rutieră să nu se mai ascundă

FOTO: Arhivă

Într-o teleconferină cu Prefecții județelor, noul ministru al Internelor le-a transmis șefilor de Inspectorate să le spună polițiștilor că trebuie să le zâmbească cetățenilor și să nu îi mai trateze cu aroganță și superioritate. Marcel Vela i-a rugat și pe cei de la Rutieră să nu se mai ascundă pentru a prinde șoferii și pietonii care încalcă legea. 

Noul ministru al Internelor, Marcel Vela, într-o videoconferință cu prefecții județelor, la care au participat și reprezentanți ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, a precizat că își dorește depolitizarea structurilor MAI. Ministrul vrea videoconferințe săptămânale, inclusiv pe probleme specifice.

Vela a spus că unul dintre obiectivele mandatului său este restabilirea încrederii între cetățeni și structurile ministerului.

“Împreună cu dumneavoastră îmi doresc, și cred că sunteți în asentimentul meu cu toții, ca Ministerul Afacerilor Interne să fie apreciat de către români și în cota de încredere să revenim la cea maximă pe care a avut-o odată, cândva, acest minister”, a spus ministrul Ion Marcel Vela. “Trebuie să rebrand-uim Jandarmeria, Poliția, Ministerul de Interne”, a mai adăugat ministrul.

Noul ministru vrea polițiști zâmbăreți

Iar Vela nu s-a oprit aici. Le-a transmis șefilor din teritoriu că polițiștii trebuie să le zâmbească cetățenilor, să nu îi mai trateze cu superioritate și aroganță și să le spună că sunt acolo în slujba lor.

“Rog structurile de poliție, care au relații directe cu cetățenii, de azi începând, să-i trateze cu respect, atunci când intră în dialog cu ei să fie civilizați, să le zâmbească și să le spună oamenilor că sunt în slujba lor, să nu îi trateze cu aroganță și superioritate”, a spus Marcel Vela.

Nici polițiștii de la Rutieră nu au scăpat. Ministrul a spus că nu mai vrea să îi vadă stând ascunși pe drumuri.

“Rog Poliția Rutieră să nu se mai ascundă pentru a prinde șoferi, pietoni, să fie la vedere”, a spus Vela

Marcel Vela vrea și un accent mai mare pus pe prevenție, pe prezența vizibilă a polițiștilor, care, spune ministrul, va descuraja faptele antisociale și încălcarea legislației.

Fii primul care comentează! despre "Ministrul MAI vrea polițiști zâmbăreți. Roagă Rutieră să nu se mai ascundă"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ministerul Afacerilor Interne
Aceste telefoane mobile ar putea să dispară din magazine. Comercianții riscă amenzi usturătoare

Închide