Pădurarii, dotați cu arme letale în lupta cu mafia lemnului. Anunțul deputatului Magyar Lorand

Legea adoptată introduce prevederi noi în statutul silvicultorilor, precum reducerea vârstei  de pensionare pentru personalul silvic, de la 65 la 63 de ani, și acordarea unei gratificații egale cu minimum cinci salarii brute pe ultima lună de activitate, suportată de angajator și pentru silvicultorii din mediul privat, la fel ca în cazul angajaților din sistemul de stat.

Totodată, este introdusă și obligația ca pădurarii cu atribuții de pază să fie dotați cu armament de serviciu, însă aceștia vor avea posibilitatea de a decide dacă vor purta în acest scop o armă letală sau neletală. Completarea statului a fost necesară în vederea soluționării lacunelor de ordin legislativ.

”Dotarea cu armament este foarte importantă deoarece, cu toate că pădurarii aveau asupra lor și până acum arme, de regulă arma de vânătoare de serviciu, în cazul în care au fost nevoiți să o utilizeze actul era catalogat drept o infracțiune, chiar dacă era vorba de apărarea propriei integrități personale. Situația urmează să se clarifice odată cu adoptarea acestei legi” – a declarat deputatul sătmărean Magyar Lóránd.

Deputatul consideră că noul statut adoptat este începutul unui proces care, printre multe alte beneficii, are menirea de a atrage tinerii pentru acest domeniu deoarece, în prezent, personalul activ în domeniu este format din persoane mai în vârstă, iar numărul tinerilor atrași, în prezent, de domeniu este prea mic pentru a asigura necesarul adecvat pentru viitor.

1 Comment on "Pădurarii, dotați cu arme letale în lupta cu mafia lemnului. Anunțul deputatului Magyar Lorand"

  1. Nu lipsa tinerilor ci lipsa pădurilor este problema. A doua chestie cu arma, atunci când și polițiștii au probleme și sunt umiliți și tâtrâți prin instanță cazul uzului de armament, atunci pădurarul care nu are nici o protecție în fața legii, ce va face?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Magyar Lorand
Deputatul Magyar Lorand: Veste bună pentru medicii veterinari de circă!

Închide