PNL a pus în fruntea ISJ Satu Mare o profesoară de la o școală oarecare de la sat

În timp ce liderul de facto al PNL, președintele României Klaus Iohannis, ne vorbește despre proiectul ”România educată”, menit să salveze Educația, PNL Satu Mare a pus în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare o profesoară de la Școala Gimnazială Giorocuta. Este vorba despre Anișoara Boitor, care ocupă postul prin ”detașare”, înlocuindu-l pe social-democratul Călin Durla, care a ocupat funcția prin concurs.

Cine este Anișoara Boitor

Anișoara Boitor (40 de ani) este profesor de Limba şi literatura română la Școala Gimnazială Giorocuta, comuna Supur. Veche activistă a PDL-ului, a rămas în noua structură a PNL după fuziunea cu scântei dintre cele două formațiuni politice.

Grație PDL, Anișoara Boitor a ocupat funcția de inspector școlar adjunct din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare în perioada 3.11.2016 – 2.02.2017. Noul inspector școlar general a absolvit cursurile mai multor universități din România, printre care Universitatea „Babeṣ-Bolyai” Cluj-Napoca sau Universitatea „Spiru Haret” Bucureşti. În 31 august 2016 a reușit să acceadă în Corpul Național de experți în managementul educațional.

La capitolul competențe, Anișoara Boitor a trecut și ”tâmplăria”, pe lângă ”o bună cunoaștere a psihologiei copilului”.

Fostul inspector Călin Durla, tras pe dreapta

Fostul inspector școlar general Călin Durla – înregimentat pe listele PSD Satu Mare – a ocupat funcția prin concurs. Acestuia i-a expirat mandatul, astfel încât șefimea din PNL a făcut rapid un artificiu și l-a schimbat cu Anișoara Boitor.

Este important de precizat că fostul inspector Călin Durla a fost sprijinit și de UDMR, care a făcut un lobby puternic pentru menținerea acestuia în funcție. Mai ales că Durla a susținut indirect unele proiecte privind investițiile realizate de Ungaria în instituțiile de învățământ din județul Satu Mare.

Totuși, Călin Durla a luat poziție dură și transparentă în cazul unor scandaluri care au zdruncinat sistemul educațional din județul Satu Mare și a demarat și finalizat anchete care s-au lăsat cu rezultate concrete.

Iată cum PNL Satu Mare face primul pas de răzvrătire împotriva UDMR și nu s-a mai supus, așa cum a făcut-o umil și tăcut în ultimii patru ani.

6 Comments on "PNL a pus în fruntea ISJ Satu Mare o profesoară de la o școală oarecare de la sat"

 1. RUSINE PNL . LA SPITALUL JUDETEAN SATU MARE LISTELE PENTRU STIMULENTUL DE 2500 LEI AU FOST CIUNTITE .AU FOST TAIATE DE PE LISTA PERSOANE INBREPTATITE .CE ZICE DOMNUL MARC.

  View Comment
 2. Nu e o școală oarecare, iar Anișoara nu e o profesoară oarecare, e foarte competenta, inteligenta, ambițioasă și mai ales corectă. Că vine de la sat, e foarte bine, cunoaște problemele din învățământ. Foarte răutăcios articolul, foarte rău intenționat cel care l-a scris.

  View Comment
 3. Nu e răutăcios articolul, dimpotrivă! Să aduci un profesor de la o școală subordonată unui liceu cu ZERO înscriși la Bacalaureat, iar apoi să îl pui să organizeze Bacalaureatul în tot județul Satu Mare, în aceste condiții speciale provocate de pandemie, asta este inconștiență! Poate chiar mai mult…

  View Comment
 4. Vreau să clarific din start următoarele aspecte:
  1. Nu am votat PNL decât în 2009, când a candidat Crin Antonescu, în care am crezut ( prostul de mine) în rest am votat și voi vota ”ciuma roșie”!
  2 Anișoara Boitor a obținut la titularizare nota 9,40, iar la concursul pentru funcția de Director a avut un punctaj mare
  3. Liceul ”Petru Cupcea” Supuru de Jos nu poate avea candidați înscriși la Examenul de Bacalaureat decât din acest an, deoarece abia în acest an are absolvenți de LICEU SERAL
  4. De la acest Liceu absolvenți de clasa a VIII – a au avut rezultate notabile la concursurile de Limba și literatura română, matematică, sport, iar la școala din Giorocuta, curajul de a înființa un ansamblu de dansuri populare, laureat al numeroaselor concursuri și festivaluri, a aparținut acestei Profesoare. De la acest Liceu două eleve din Giorocuta, foste eleve ale Doamnei Boitor au obținut premii la Olimpiadele Naționale de concursuri pe meserii.
  5. Numirea Doamnei Profesor în această funcție e temporară, cine se simte capabil va participa la concursul pentru ocuparea acestei funcții, pentru că, prin LEGE funcția se ocupă prin concurs!
  P:S. Dacă eu și Doamna Boitor, ne înscriem la Concursul Național pentru Ocuparea funcției de Inspector General al Județului, la proba scrisă AMÂNDOI obținem în primele 10 punctaje PE ȚARĂ! Totul se reduce la interviuri, unde candidații sunt selectați pe criterii politice, unde Doamna Boitor a fost faultată, de vreo două ori…

  View Comment
 5. Doamne ajută ! Să fie într-un ceas bun ! De mult ştiam de ambiția dânsei pentru funcție ! Acum are ocazia să şi dovedească! MULT SUCCES în tranzitul ei printr-un sistem infect de la “cap”…Depinde care…?

  View Comment
 6. trecătorprin satu mare | iunie 12, 2020 at 14:10 |

  Părerea mea este că postul de Inspector general la un Isj trebuie să fie până prin 31 august. Nu rupem anul scolar tocmai cand este mai important (de fapt sunt multe momente importante sau foarte importante). Aici este vorba de profesori, elevi, părinți, de examene de tot felul. Nu cred că cineva cu experiență zero poate face față. Este greu și nu trebuie să experimentăm în acest moment. Ar fi fost bine să lăsăm omul să termine ceea ce a început și, din toamnă, pregătită cu ceva vreme înainte, să instalăm o altă persoană. Cred că regulamentul este cam aiurea întocmit. Dar cine să vadă?

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul Școlar Județean, PNL
Reguli noi și la biserici. Se renunță la prevederile legate de împărtășanie

Închide