Prefectul Radu Bud: Alte patru cazuri de COVID-19 la Satu Mare


Prefectul Radu Bud a precizat că patru cazuri noi de coronavirus au fost identificate la Satu Mare în cursul zilei de astăzi. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni în care Bud a vorbit inclusiv despre riscul ca sătmărenii care au fost în concediu în zone aglomerate să fi fost expuși virusului. Cu cele patru cazuri noi, bilanțul la nivelul județului, de la începutul epidemiei și până în prezent va fi de 95. 

Declarațiile Prefectului Radu Bud au fost făcute în cadrul emisiunii “Audiențe în direct”, de la postul localt ITV.

“Din păcate suntem departe de a scăpa de această pandemie. […] La Satu Mare, cu testele făcute astăzi, am ajuns la 12.000 de teste realizate și iată că, din aceste teste, chiar astăzi, din păcate, avem patru cazuri noi. Mâine vor fi anunțate. Tocmai din această cauză suntem îngrijorați. În această perioadă estivală și mai ales excursiile care se fac în afara țării, sunt surse de infectare. Avem astfel de cazuri, din păcate”, a avertizat Prefectul Radu Bud.

Modul de raportate este acela că se raportează în dreptul locului în care s-a produs infectarea, a mai explicat Radu Bud.

În ceea ce îi privește pe cei patru pacienți care au fost diagnosticați în cursul zilei de astăzi, toți s-au îmbolnăvit la Satu Mare, iar în derulare sunt anchete epidemiologice. Două dintre persoane sunt internate, a spus prefectul.

“O persoană este în spital, la Infecțioase, unul este internat la Bixad, o altă persoană este la domiciliu și alta urmează să fie internată”, a mai spus prefectul Radu Bud.

Printre situațiile înregistrate la Satu Mare se numără și cetățeni care au revenit din Anglia, Germania și Grecia și au fost depistați ulterior ca fiind pozitivi.

Recomandare: Șapte zile de izolare după concediu. Ideal ar fi și realizarea unui test

În acest context, prefectul a vorbit și de sătmărenii care se întorc înapoi din concedii. Astăzi, în cadrul unei ședințe de lucru, șeful județului a făcut un apel la sătmăreni, pe care i-a rugat să se izoleze la domiciliu pentru măcar șapte zile când revin din vacanțe, după care să efectueze un test de tip PCR înainte de a se reîntoarce la locul de muncă, pentru a preveni o eventuală propagare a virusului SARS-CoV-2 în comunitate.

Radu Bud a subliniat și faptul că județul a înregistrat un număr mic de cazuri, dar și că a observat că în regiune există un grad mai mare de conformare cu regulile de protejare a sănătății decât în alte zone din țară.

Prefectul a precizat că la Satu Mare nu au fost persoane diagnosticate care să refuze internarea sau care să se externeze, atunci când legea a permis acest lucru. Inclusiv în ceea ce privește medicii, spune Radu Bud, nu au fost cazuri în care cadrele medicale să refuze detașarea.

Cele patru cazuri vor fi raportate în cursul zilei de mâine, odată cu datele oficiale prezentate de Grupul de Comunicare Strategică.Fii primul care comentează! despre "Prefectul Radu Bud: Alte patru cazuri de COVID-19 la Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus Satu Mare, prefectul Radu Bud
COVID-19 Satu Mare: Niciun caz nou de coronavirus la Satu Mare

Închide