Prejudiciu de milioane de euro la Apaserv Satu Mare! OLAF acuză ilegalități


Apaserv este o uriașă vacă de muls de către clientela politică. Asta o știe deja toată lumea, indiferent de culoarea politică. Toți reprezentanții principalelor partide și-au plantat rudele, amantele sau au aranjat contracte din care să beneficieze indirect. Fapt certificat de către Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), care a arătat că la Apaserv Satu Mare vorbim despre un prejudiciu de 6,2 milioane euro! Bani care ar trebui restituiți.

Trei firme în colimator

Potrivit sătmăreanul.ro, acest prejudiciu ar fi fost descoperit în cazul celor trei contracte, în valoare de peste 12 milioane de euro, pe care cartelul Tel Drum le-ar fi obținut la Apaserv în 2012. Implicate ar fi următoarele firme: Stulz Planaqua GmbH (firmă deținută de cartelul Tel Drum), 3 T Construct SRL și Interfrigo Logistics. Dintre acestea, una este în insolvență, alta, deja în faliment.

Ar fi vorba despre următoarele proiecte, potrivit sursei citate:

„Reabilitarea și extinderea stației de epurare a apelor uzate din orașul Negrești Oaș și construirea unei stații de epurare în orașul Livada”, în valoare de 15.201.593,47 lei, fără TVA.

”Extinderea cu treaptă terţiară a staţiei de epurare a apelor uzate din municipiul Satu Mare”, în valoare de 22.605.838,24 lei, fără TVA

”Lucrări de construcții stații de epurare a apelor uzate în orașele Tășnad și Ardud”, în valoare de 19.111.315,72 lei, fără TVA

Rise Project a abordat subiectul

În cadrul unei investigaţii publicate de jurnaliştii de la Rise Project – legate de conţinutul valizei cu documente Tel Drum – apare indirect și Apaserv Satu Mare. Și asta ”grație” firmei Interfrigo Logistics din Pitești. Societate care în 2013, în urma unei asocieri profitabile, a câștigat un contract de peste 15 milioane de lei de la Apaserv SA Satu Mare.

Ce spune Rise Project

Din câte se pare, Interfrigo Logistics din Pitești a fost fondată în 2009 de Daniel Neagoe și a fost preluată în 2010 de către Dan Barcaru (95%).

”Interfrigo a avut tranzacții de peste 77 de milioane de lei (peste 17 milioane de euro) cu Tel Drum. Banii s-a scurs către apendicele din Pitești prin subcontractarea unor lucrări publice adjudecate de Tel Drum. Au circulat și în sens invers, cu precădere în 2013, când Interfrigo a câștigat un contract de peste 15 milioane de lei de la Regia Publică de Apă din Satu Mare”, spun jurnaliștii de la Rise Project.

Contract cu multe zerouri

Asocierea SC Interfrigo Logistics SRL- SC Edas Exim SRL a câştigat contractul de execuţie al investiţiei „Reabilitarea și extinderea stației de epurare a apelor uzate din orașul Negrești Oaș și construirea unei stații de epurare în orașul Livada”. Valoarea contractului a fost de 15.201.593,47 lei, fără TVA.

Durata de execuţie a contractului semnat în 31.10.2013 a fost de 15 luni, fiind prelungit prin act adiţional. Potrivit unui raport de progres al proiectelor finanţate din fonduri UE la data de 17 ianuarie 2018, publicat de Apaserv Satu Mare SA și obținut de opiniedecarei.com, contractul a fost reziliat în 26 octombrie 2017.

În raportul se arată că restul de plată neplătit din contractul în valoare de 15.201.593,47 (fără TVA) este 1.008.955,75 lei (fără TVA). Adică asocierea SC Interfrigo Logistics SRL- SC Edas Exim SRL a încasat peste 14 milioane lei de la Apaserv Satu Mare.

Motivele rezilierii

Potrivit Apaserv, motivele rezilierii au fost:

1 – „Intarzierea majora nejustificata a Antreprenorului in executarea lucrarilor”;

2 – „Intentia Antreprenorului de a nu continua indeplinirea obligatiilor asumate prin contract, respectiv neexecutarea integrala a testelor la terminarea lucrarilor, menite sa demonstreze functionalitatea corespunzatoare a statiilor de epurare, calitatea efluentului si incadrarea in costurile de operare garantate de Antreprenor prin oferta, in conditiile in care aceste costuri a fost unul dintre factorii de evaluare a ofertelor”.3 Comments on "Prejudiciu de milioane de euro la Apaserv Satu Mare! OLAF acuză ilegalități"

  1. Cumplit!!! Tot Tel drum!

    View Comment
  2. Apaserv firma Pesediștilor. Electrica tot așa.

    View Comment
  3. Daca s-ar sapa mai adanc s-ar descoperi mult mai mult !!Eu cred ca nici reabilitarea alimentarii cu apa care s-a ”facut” in Carpati 2 nu s-a facut decat in hartii !!Adica eu cred ca s-a facut cam jumatate din cat trebuia sa se faca…

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Apaserv
FOTO. Cel mai mare proiect din istoria județului s-a semnat: 252 milioane euro!

Închide