Primele declarații ale tinerei, victimă în explozia din bloc. Acuzații grave ale familiei

Familia tinerei H.B, Bernie (după cum îi spun apropiații), în vârstă de 21 de ani, victima exploziei din blocul de pe Bulevardul Cloșca, a făcut primele declarații pentru PresaSM. Familia este indignată de faptul că tânăra a fost dusă la București cu ambulanța, nu cu un avion, cum se preconizase inițial.

Sora victimei a declarat pentru PresaSM că nu înțelegere bâlbâiala autorităților. Mai mult, victima s-a confesat surorii sale că i-ar fi fost frig pe ambulanță, condițiile lăsând de dorit. Dată fiind starea de sănătate a victimei.

”Au spus prima dată că o duc cu avionul la București. Apoi, au dus-o cu o ambulanță până la Sibiu, iar de la Sibiu a preluat-o o altă ambulanță. Sora mea mi-a spus că i-a fost foarte frig. Acum suntem la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București”, a precizat B. Andreea, sora victimei, pentru PresaSM. 

Mai mult, din cauza șocului și a presupuselor certuri cu D. Szilard, aceasta a spus – potrivit surorii sale – că nici nu mai vrea să audă de Satu Mare.

”Mi-a spus sora mea că nici nu mai vrea să audă de Satu Mare. Este foarte afectată de ce i s-a întâmplat. Dar și de certurile repetate cu cealaltă persoană. Sora mea a spus niște lucruri foarte grave, care dacă ar fi adevărate, Poliția ar trebui să intervină de urgență”, a mai precizat B. Andreea pentru PresaSM. 

Familia face și un apel de urgență către Inspectoratul Județean de Poliție ca să i se dea actele de identitate ale tinerei, astfel încât să i se poată face asigurarea medicală. Nu de alta, dar tratamentul este extrem de costisitor pentru o persoană neasigurată.

”Am cerut Poliției să îmi dea actele surorii mele, ca să îi facem asigurarea medicală. Încă nu am reușit să vorbim cu ofițerul care se ocupă de acest caz. Ni s-a vorbit flegmatic”, s-a plâns B. Andreea. 

Rănită în explozie a fost și o tânără sătmăreancă. Aceasta a suferit arsuri de gradul II și III, pe o suprafață de aproximativ 25% din corp.

“Tânăra are arsuri la nivelul feței, gâtului, toracelui și membrelor superioare, aproximativ 25%, arsuri de gradul II, III. A fost conștientă când a ajuns la noi”, a precizat Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare.

1 Comment on "Primele declarații ale tinerei, victimă în explozia din bloc. Acuzații grave ale familiei"

  1. Dacă domnișoara Berni s-a mutat la acel Szilard din propria inițiativă atunci de ce să intervină poliția? Dacă cumva a fost bătută sau ceva grav și nu anunță poliția, de unde naiba ar trebui să știe? Iar cu privire la modul de transfer la București, poate trebuia să o ducă cu elicopterul de la smurd aici are dreptate sora lui Berni. În rest îmi pare rău de ea. Are îmbrăcăminte adecvată?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
VIDEO. IPOTEZĂ. Cum s-a produs explozia de la blocul din Satu Mare. Ghinion curat

Închide