Producătorii sătmăreni strâng rândurile! Vom avea produse din județ, cu o siglă comună!


Cât de importantă este asocierea și înregistarea producătorilor sătmăreni? Cu siguranță că v-ați pus această întrebare tot mai des în ultima perioadă. După o perioadă de câteva luni de pregătire, Asociația Pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană- la inițiativa deputatului Magyar Lorand – a elaborat un sistem al produselor locale (mărci înregistrate) din județul Satu Mare. Acest sistem protejează și aduce beneficii clar măsurabile producătorilor locali și brandurilor locale aferente.

Astfel, continuând demersurile de până acum, Asociația care deține marca colectivă Produs Sătmărean va organiza marți, 26.05.2020, prima ședință a comisiei de evaluare a produselor în vederea dobândirii mărcii înregistrate Produs Sătmărean.

În această ședință vor fi evaluați zece producători locali care au depus o cerere în acest sens și care își desfășoară activitatea pentru producerea și comercializarea următoarelor tipuri de produse: miere, vin, patiserie, brutărie, ouă, legume (agricultor), produse artizanale.

CRITERII DE EVALUARE A PRODUSELOR

Membrii comisiei de evaluare a produselor lucrează în diferite domenii: alimentar și sănătate publică, comerț, agricultură, istorie, design grafic și vor evalua obiectiv produsele în funcție de un sistem clar de criterii. Primul criteriu de care se va ține cont este dacă producătorii au toate autorizațiile necesare pentru comercializarea produsului.

În cazul agricultorilor, experți agricoli vor face verificări la fața locului, adică vor verifica terenul cultivat, iar marca Produs Sătmărean se va acorda doar rodului verificat (va putea folosi marca doar pentru ceea ce cultivă, nu și pentru fructele-legumele cumpărate de la en-gros).

Producătorii locali care vor primi marca vor putea semnaliza aceste produse în piețele sătmărene pe un suport pe care va apărea sigla Produs Sătmărean.

Marca se va folosi pe ambalajul produselor certificate conform manualului de identitate vizuală. Asociația va acorda sprijin și în crearea etichetelor pentru producătorii care vor solicita acest lucru. Le mulțumim pe această cale tuturor producătorilor care și-au manifestat intenția până acum de a obține titlul mărcii înregistrate Produs Sătmărean.

PRODUS SĂTMĂREAN, MARCĂ ÎNREGISTRATĂ

Vă reamintim că Asociația Pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană a pornit acest proiect în 2018, urmând ca în 2019 să depună actele pentru înregistrarea mărcii, înregistrare finalizată în aprilie 2020.  Sistemul de marcă și certificatul acordat de comitetul profesional garantează că veți cumpăra produse locale și a căror calitate este controlată.

Scopul Asociației este de a-i susţine pe producătorii locali şi produsele lor, consolidarea patriotismului local, respectiv promovarea produselor locale.1 Comment on "Producătorii sătmăreni strâng rândurile! Vom avea produse din județ, cu o siglă comună!"

  1. Cristur | mai 26, 2020 at 11:10 |

    Felicitări!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Magyar Lorand
FOTOGALERIE. Producătorii din județ se unesc sub un brand: ”Produs Sătmărean”

Închide