REZULTATE FINALE. Iohannis câștigă clar la Satu Mare: 72,56%. Dăncilă, sub scorul național

Rezultate FINALE Satu Mare prezidențiale 2019

Rezultate FINALE Satu Mare prezidențiale 2019. PresaSM vă prezintă opțiunile electorale ale sătmărenilor. Așa cum era de așteptat, marea majoritate a sătmărenilor au votat cu candidatul PNL, actualul președinte al României, Klaus Iohannis.

Din cele 337 de secții de vot, adică sută la sută din numărul de secții, Klaus Iohannis a obținut 84.711 de voturi, adică 72,56% din voturile valabil exprimate. Viorica Dăncilă a obținut doar 32.041 de voturi, reprezentând 27,44% din numărul de voturi valabil exprimate. Peste 1.800 de voturi au fost anulate.

Prezența la vot în județul Satu Mare a fost de 37,83%. Au votat 118.625 de sătmăreni. Dintre aceștia, puțin peste 107.000 au votat pe liste permanente, iar alți 10.408 au votat pe liste suplimentare.

Urna mobilă a fost solicitată de 1.066 de persoane.

Rezultate FINALE Satu Mare prezidențiale 2019 – Reacția partidelor politice

Nu a fost multă surpriză la sediile principalelor partide politice. Încă de după-masă, datele ajunse în presă arătau un decalaj destul de mare între cei doi candidați. Înainte ca prezența la urne să crească în mediul urban, Klaus Iohannis se afla la 15 procente diferență de candidatul Viorica Dăncilă.

A fost resemnare și dezamăgire pe fețele social democraților care au urmărit la televizor discursul de câștigător al președintelui Iohannis. Totuși, social democrații sătmăreni nu au uitat să îl felicite pe realesul președinte și să le mulțumească tuturor românilor care s-au prezentat la urne.


VIDEO. Reacția la sediul PSD în momentul anunțării rezultatelor de la exit poll. Ce declarații au făcut sătmărenii


Nici liberalii nu au fost surprinși de rezultate, dar au fost fericiți pentru scorul mare obținut de candidatul pe care l-au susținut.


VIDEO. Aplauze pentru Iohannis la sediul PNL din centrul municipiului Satu Mare


Rezultate FINALE Satu Mare prezidențiale 2019 – Nu a fost înghesuială la urne

Cu toate că miza era alegerea președintelui pentru următorii cinci ani, sătmărenii nu au dat dovadă de prea mult interes, iar prezența a rămas cam la cotele înregistrate și în primul tur de scrutin.

Cu toate astea, politicienii care au fost duminică la urne au făcut apeluri repetate pentru ca cetățenii județului să iasă la vot. Primarul municipiului Satu Mare a vorbit despre dreptul de a alege, la 30 de ani de la revoluție, în timp ce deputatul Romeo Nicoară i-a dat drept exemplu pe românii din diaspora.

În alte județe, prezența a depășit 50%. În Ilfov și Cluj s-a depășit chiar și 60% prezență la urne.

În total, peste nouă milioane de români au participat la turul II de scrutin.

Un record absolut a fost înregistrat în diaspora, unde ritmul de votare nu a încetinit nici după anunțarea exit poll-urilor și închiderea urnelor din țară. La ora 22:30, 940.555 de români votaseră în diaspora.

 1 Comment on "REZULTATE FINALE. Iohannis câștigă clar la Satu Mare: 72,56%. Dăncilă, sub scorul național"

  1. Bravo noua respect tuturor bravo

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alegeri prezidențiale 2019 diaspora, alegeri prezidențiale 2019 Satu Mare, Klaus Iohannis
Rezultate prezidențiale 2019 Satu Mare
Rezultate prezidențiale 2019 Satu Mare: Câte voturi a luat Dăncilă

Închide