S-a tăiat în carne vie! Zeci de șefi de instituții din Satu Mare au salariile diminuate

Guvernul României a făcut ce a făcut și a dat iar cu bota în baltă. Mai mulți directori și șefi din instituțiile de cultură din Satu Mare au aflat, zilele trecute, că veniturile lor vor scădea considerabil, în unele cazuri chiar și cu 1.700 de lei. Oamenii sunt revoltați și sunt deciși acum să dea statul român în judecată.

“Un paradox. Sunt, în momentul de față, salarii ale angajaților, colegilor mei din muzeu, mai mari decât ale directorului general, decât ale directorilor sau șefilor de secție”, spune Claudiu Porumbăcean, cercetãtor științific gradul 1, doctor în Istorie. Iar de un an conduce Secția de Istorie a Muzeului Județean Satu Mare. Dacă până în decembrie anul trecut beneficia de un venit lunar net de aproximativ 5.800 de lei, de la 1 ianuarie 2018 salariul său a scăzut cu aproape 1.200 de lei.

“Este o situație care îți creează un profund dezgust. Dintr-o dată să te trezești că ți se taie un drept abuziv. Deci nu ai fost sancționat cu nimic, nu ai avut nicio problemă disciplinară, ți se taie un drept. Da, eu consider că e o discriminare”, spune Porumbăcean.

Discriminat de noua lege a salarizarii unitare se considerã și managerul Muzeului Județean Satu Mare. Cu 100 de angajați și 22 de muzee și case memoriale în subordine, Felician Pop câștigă de la 1 ianuarie 2018 puțin peste 4000 de lei în loc de 6000 de lei, ca până acum.

“Sunt pe locul 5 în propria instituție, ca salarizare, cu toate că atribuțiile mele nu au scăzut deloc. Dacă făceam o abatere aveam -10% pe 3 luni, dar se vede că în țara asta dacă îți faci datoria, pentru că ți-ai făcut datoria, ai minus 30% poate pe viață”, susţine Pop.

În loc de mult promisele majorãri, de salarii mai mici au parte, de anul acesta, și cinci dintre cei 34 de angajați ai Bibliotecii Județene Satu Mare.

“Funcțiile de conducere nu mai beneficiază de gradațiile de vechime. Salariul doamnei manager care s-a diminuat cu 470 lei, salariul net; un șef serviciu are un salariu net mai puțin cu 327 de lei, un șef birou cu 244 de lei”, a explicat Paula Horotan, director adjunct la Biblioteca Judeţeană din Satu Mare.

Contactați de jurnaliștii Digi24, reprezentanții Consiliului Județean Satu Mare au explicat cã diminuãrile salariale în cazul acestor angajați au survenit în contextul noii legi a salarizării. Cei afectați sunt hotărâți să dea statul român în judecată.

SURSA: DIGI24.ro

3 Comments on "S-a tăiat în carne vie! Zeci de șefi de instituții din Satu Mare au salariile diminuate"

  1. Am o nelămurire: când le-au mărit salariile, de ce n-au dat în judecată statul român?!? Și atunci, tot în baza unei legi s-au mărit, nu pe merit!

    View Comment
  2. buna intrebare :))

    View Comment
  3. Iubiți și votați in continuare mincinoșii de la PSD

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
FOTODOCUMENTE. Salarii de peste 10.000 lei/lunar la Consiliul Județean! Venituri de ”multinațională”

Închide