S-a votat! Parcul de la Turnul Pompierilor se va numi Parcul “Rudolf Fatyol”

Consilierii locali au decis în unanimitate ca parcul de lângă Turnul Pompierilor să se numească „Parcul Rudolf Fatyol”. Inițiativa a aparținut primarului municipiului și a fost făcută ca semn de respect pentru cariera fostului director al Filarmonicii.

Consilierii municipali au adoptat în unanimitate, în cadrul ședinței de joi, proiectul de hotărâre propus de primarul Kereskenyi Gabor privind denumirea parcului de lângă Turnul Pompierilor. Edilul a precizat că, în semn de respect față de cariera violonistului Rudolf Fatyol și în semn de omagiu pentru activitatea artistică a acestuia, propune ca parcul aflat lângă filarmonica sătmăreană să poarte numele acestuia.

„În memoria maestrului dr. Fátyol Rudolf şi în semn de respect pentru toată activitatea lui, voi propune Consiliului Local Satu Mare un proiect prin care să atribuim parcului din jurul Turnului Pompierilor denumirea Parcul dr. Fátyol Rudolf. Consider că acel parc care actualmente nu are niciun nume, aflându-se în imediata vecinătate de acea locaţie unde şi-a petrecut viaţa marele maestru, este apropiat de filarmonică, am considerat că este oportună această decizie, această iniţiativă. Bineînţeles decizia va aparţine doamnelor şi domnilor consilieri locali”, a precizat declarat Gabor Kereskenyi în momentul în care a anunțat inițiativa sa.

Rudolf Fátyol, cel mai longeviv director al Filarmonicii Satu Mare, solist – violonist concertist, a încetat din viață pe 22 iulie, în Germania, la vârsta de 62 de ani.

3 Comments on "S-a votat! Parcul de la Turnul Pompierilor se va numi Parcul “Rudolf Fatyol”"

 1. satmarean | august 29, 2019 at 19:29 |

  Așteptăm cu interes ca parcul Libertății să se numească PARCUL DR. VASILE LUCACIU! Pentru că acolo e statuia, în speranța că n-o să fie dărâmată!

  View Comment
 2. B- dul Vasile Lucaciu este numit după dânsul, initial statuia lui a fost acolo si se află tot acolo si casa lui memorială, trebuie găsit alt personaj semnificativ sătmarului.

  View Comment
 3. Statuia initial era in parcul de pe b- dul Vasile Lucaciu, unde are si casa memorială, si parcul de pe Vasile Lucaciu.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Rudolf Fatyol
FOTO. Autoritățile sătmărene, un ultim omagiu pentru Rudolf Fátyol

Închide