Satu Mare se transformă într-un șantier. Proiecte de zeci de milioane de euro, toate demarate în 2020

Municipiul Satu Mare se va transforma într-un adevărat șantier. Primarul a anunțat că în 2020 este pregătită execuția pentru mai multe proiecte importante. Zona centrală nou, zona centrală veche dar și Lacul Cubic, toate vor intra în reabilitare în acest an. 

În cadrul unei conferințe de presă pe tema bugetului pentru 2020, primarul a anunțat că cel puțin trei mari proiecte edilitare, dar și un proiect mare de infrastructură urmează să fie demarate toate în acest an.

“Anul acesta începe execuția lucrărilor la reabilitarea centrului nou, a centrului vechi și a lacului Cubic. Tot anul acesta încercăm să începem execuția la al treilea pod”, a spus primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi GáborÎn ceea ce privește reabilitarea zonei centrale vechi, autoritățile locale spun că au planuri mari.

“Am inclus 2 milioane de lei pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru proiectele de reabilitare a fațadelor unor clădiri din centru vechi, respectiv 12 clădiri din Piața Libertății, fostul Hotel Victoria de pe Horea, strada Ștefan cel Mare și strada Cuza Vodă. Este vorba despre 12 imobile valoroase și vrem sa încurajăm astfel reabilitarea clădirilor”, a precizat primarul municipiului Satu Mare.

În Centrul Nou lucrările sunt deja pregătite să înceapă.

“La reabilitarea centrului nou s-a dat deja ordin pentru inceperea proiectării și urmează execuția. La centrul vechi urmează să se evalueze ofertele”, a spus edilul.

Iar pe lista proiectelor pentru următoarea ședință a Consiliului Local se află inclusiv proiectul pentru reabilitarea celor două maluri ale Someșului, cuprinse între cele două poduri.4 Comments on "Satu Mare se transformă într-un șantier. Proiecte de zeci de milioane de euro, toate demarate în 2020"

 1. Numai promisiuni vin alegerile, reclama chioara. Nu au fost în stare sa rezolve Autostrada Codrului. Centru vrea să-l reabiliteze prin mutarea statui lui Lucaciu. Catarg cu steagu României în centru nu vrea la fel ca primaru din Carei. Asa ca mai lăsați-ne nu urmăriți numa interesele ungurilor.

  View Comment
 2. Cubicul e asa de urgent fata de altele, unde-s pistele pentru biciclete? Promisiuni si basme pe care nici cei mici nu le mai cred. Hai sictir!

  View Comment
 3. MINCIUNI !!!

  View Comment
 4. Vin alegerile!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.