Scannere termice, de frica coronavirusului, și la Aeroportul Satu Mare


Aeroporturile din țară vor primi scannere termice, a anunțat ministrul de Interne Marcel Vela într-o conferință de presă susținută marți seara, după terminarea ședinței de guern. Decizia a fost luată în contextul în care OMS a declarat că infecția cu coronavirus este o urgență globală. 

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat că fiecare aeroport internațional din țară va primi câte două scannere termice, unul pe fluxul de intrare și altul pe fluxul de ieșire. Aeroportul Internațional Henri Coandă va primi cinci astfel de dispozitive.

“Ca noutate, față de ce am stabilit în Comitetul național pentru situații de urgență, s-a introdus și un amendament de la Ministerul Transporturilor pentru achiziționarea unor scannere termice, care sunt cuprinse în acest OUG, pentru a dota cele 16 aeroporturi internaționale din România. Cinci pentru Aeroportul Internațional «Henri Coandă» și câte două pentru celelalte aeroporturi din țară, unul amplasat pe fluxul de intrare și altul pe fluxul de ieșire”, a declarat Marcel Vela, la finalul ședinței de Guvern.

Cinci milioane de lei vor merge către dotarea aeroporturilor din țară, asta în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății a declarat că infecția cu coronavirus a devenit o urgență medicală globală.

Mai multe Direcții de Sănătate Publică din țară au recomandat achiziționarea dispozitivelor pentru măsurarea temperaturii pasagerilor ca măsură de prevenție.

Ministrul nu a precizat despre care model de termo scanner este vorba, dar reprezentanți ai DSP Sibiu, care au făcut anterior recomandări pentru achiziționarea dispozitivelor, au precizat că cele care intră în contact cu pacientul nu sunt eficiente, având în vedere că se poate ajunge astfel la răspândirea virușilor.

Echipamentele sunt utilizate și în alte aeroporturi din țară, tot ca o primă triere în cazul pasagerilor care ar putea avea probleme de sănătate. Scannerele vor putea alerta autoritățile cu privire la faptul că un pasager are sau nu febră.

Experții au avertizat că nu toate persoanele care sunt infectate cu coronavirus prezintă febră. În cazul copiilor, bătrânilor dar și în cazul pacienților imunodeprimați, febra nu este prezentă.Fii primul care comentează! despre "Scannere termice, de frica coronavirusului, și la Aeroportul Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Aeroportul Satu Mare
Anunț oficial: Noi curse de pe Aeroportul Satu Mare

Închide