Senatorul Gabriel Leș: Fără măsuri urgente, incidența virusului va crește exponențial

Senatorul Gabriel Leș face un apel la guvernanți și îi avertizează că fără un pachet critic de măsuri, incidența infecțiilor cu coronavirus va crește exponențial. Într-o postare pe Facebook, parlamentarul critică lipsa de reacții prompte din partea autorităților care se află în prima linie a luptei împotriva răspândirii virusului și îi atenționează pe aceștia că identificarea unor cazuri în România este doar o chestiune de timp, având în vedere comunitatea mare de români din Italia. 

“Informațiile venite din Italia relevă că vasta comunitate de români ce trăiește și lucrează în peninsulă este la rându-i foarte expusă. În acest context, scenariul ca România să fie afectată de coronavirus devine unul cât se poate de realist și iminent”, avertizează senatorul sătmărean Gabriel Leș.

Parlamentarul subliniază faptul că este nevoie de un pachet de măsuri pentru a limita o eventuală răspândire a virusului.

“Dincolo de abordările panicarde și zvonurile alarmiste, trebuie să admitem că fără un pachet critic de măsuri, incidența virusului va crește exponențial”, spune senatorul. 

Parlamentarul îi acuză pe cei din PNL că se ocupă mai mult de consolidarea puterii politicie, forțând alegeri anticipate, în loc să pună sănătatea cetățenilor pe primul loc.

“Ce fac autoritățile noastre în acest sens? Știm doar că ministrul de finanțe ne-a transmis că undeva prin luna martie se vor concretiza licitațiile pentru echipamentele esențiale în demararea profilaxiei și contracarării efectelor. Știm, de asemenea, că președintele Iohannis vrea puterea deplină în parlament și guvern, astfel că forțează anticipatele prin căderi succesive (cu aportul vădit al PNL) ale propriului guvern, lăsând astfel executivul să băltească în propria-i neputință. Guvernul Orban a emis zeci de ordonanțe de urgență într-o noapte, care vizau trotinete și alte aberații, dar nu va putea emite ordonanță de urgență pentru a lua măsuri în fața unei situații care prin definiție reclamă urgența”, atenționează Gabriel Leș.

Senatorul are și un mesaj direct pentru cei aflați la Putere.

“Este incredibil ce se întâmplă. Să-i transmită cineva domnului Orban că virusul nu-i afectează doar pe românii cu vederi de stânga…”, conchide social democratul.

Fii primul care comentează! despre "Senatorul Gabriel Leș: Fără măsuri urgente, incidența virusului va crește exponențial"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, Gabriel Leș
Sătmărenii caută măști de protecție. Surpriză! Sunt greu de găsit și în farmacii și pe net

Închide