Someșul, păzit de patrule. Gata cu deversarea deșeurilor și braconajul?!

Consiliul Județean Satu Mare pregătește un proiect prin care să înființeze patrule – atât pe apă cât și pe uscat – care să supravegheze cursul râului Someș. Prin acest proiect se poate realiza o rețea de supraveghere a activităților din lunca Someșului, în vederea eliminării activităților ce sunt de natură să producă depuneri de deșeuri sau deșeuri plutitoare.

”Activitățile proiectului propus au ca urmare obiectivul de a combate acest fenomen prin patrule pe apă și pe uscat pentru a verifica depunerile de deșeuri, formele de poluare ocazionale şi activitatea de braconaj. Pentru a facilita accesul voluntarilor la râu, se vor monta 16 rampe de lansare ambarcațiuni de dimensiuni mici de-a lungul întregului curs al Someșului de pe teritoriul județului Satu Mare. Au fost prevăzute campanii de strângere a deșeurilor depuse, activități de conștientizare a populației riverane despre valorile naturale ale văii Someșului, respectiv conceperea (proiectarea și realizarea) unui prototip de utilaj automat de extragere a deșeurilor plutitoare de pe suprafața râului. Cele 16 puncte pentru rampe de lansare ambarcațiuni de dimensiuni mici sunt: Pomi, Roșiori, Someșeni, Valea Vinului, Lipău, Cărăşeu, Potău, Eteni, Berindan, Mărtinești, Păulești, Satu Mare – ștrand, Satu Mare – zona pod CFR, Vetiș, Dara și Oar”, se arată în proiectul Consiliului Județean.

În vederea atingerii obiectivelor proiectului a fost definit un buget de 2.390.242 euro (inclusiv TVA), din care 0 euro, valoare neeligibilă. Bugetul aferent Județului Satu Mare este de 411.690 euro, iar contribuția proprie, conform regulilor de finanțare stabilite prin Program este de 2%, adică 8.233,8 euro. Finanțarea, incluzând finanțarea din partea Uniunii Europene de 85% și cea de cofinanțare națională, de 13% constituie 98% din cheltuielile eligibile.

Fii primul care comentează! despre "Someșul, păzit de patrule. Gata cu deversarea deșeurilor și braconajul?!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Someș
Povestea podarului sancționat de ANAF. Trece oameni peste Someș de 32 de ani

Închide