ULTIMATUM: Toate clădirile din centrul Sătmarului să fie reabilitate! În șase luni

Conducerea Primăriei Satu Mare a dat un ultimatum proprietarilor care dețin clădiri în centrul istoric al municipiului reședință de județ. Este vorba despre un număr de 113 imobile. Dacă nu le vor reabilita în șase luni, proprietarii riscă o supraimpozitare de 500%. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Proprietarii care nu se vor supune somațiilor, vor fi supraimpozitați, cu impozite majorate de până la 500 la sută. De asemenea, Primăria Satu Mare va suporta o parte din cheltuielile legate de reabilitarea fațadelor acestor clădiri, urmând ca banii să fie recuperați de la proprietari.

”S-a finalizat inventarul a o sută de clădiri din centrul istoric al municipiului Satu Mare, în zona de protecție a monumentelor istorice (zona centrală, n.red.). (…) Acești proprietari vor primi somații pentru a începe reabilitarea. Vom aplica acel impozit majorat, permis de lege, dacă nu se conformează somațiilor. (…) Și, bineînțeles, vom face un plan de acțiune pentru a aloca fonduri din bugetul municipiului Satu Mare pentru reabilitări de fațade, cu posibilitatea de a recupera de la proprietari. Exită cadrul legislativ”, a spus Maskulik Csaba, administratorul public al municipiului Satu Mare.

1 Comment on "ULTIMATUM: Toate clădirile din centrul Sătmarului să fie reabilitate! În șase luni"

  1. Andrei Baciu | iulie 18, 2018 at 19:36 |

    Asa prietene,da-i bice !!Altfel se duce naibii orasul !!Si scoate dreaq’ boschetarii de pe Horia !!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primaria Satu Mare
FOTO. Bilanțul primarului Kereskenyi după doi ani: proiecte de 30 milioane euro

Închide