Un avocat le dezvăluie sătmărenilor cum să ”anuleze” amenzile Poliției. Ce trebuie să știți

Cabinetul de avocatură Cozma&Horotan le dezvăluie sătmărenilor cum să conteste sancțiunile contravenționale aplicate de către oamenii legii. Aceștia le spun sătmărenilor la ce trebuie să fie atenți când li se pune în față un proces verbal de contravenție și ce anume poate atrage nulitatea documentului.

Astfel, reprezentanții cabinetului de avocatură susțin că elementele ce duc la constatarea nulității absolute a unui proces verbal sunt:

– lipsa numelui, prenumelui şi calitatea agentului constatator. De menționat în acest sens este faptul că la rubrica “calitatea agentului constatator” trebuie trecută funcția pe care agentul o deține în cadrul organului (de poliție): fie că e plutonier, sergent, agent principal, agent șef adjunct, etc. Așadar, simpla mențiune agent constatator nu reprezintă calitatea acestuia.

– numele și prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii și a sediului acesteia.

– descrierea faptei săvârșite și a datei comiterii acesteia

– semnătura agentului constatator

Toate aceste sunt prevăzute de art. 17 din OUG 2/2001: ”Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu”, care prevede motivele ce vă aduc câștig de cauză în anularea unui proces-verbal.

1 Comment on "Un avocat le dezvăluie sătmărenilor cum să ”anuleze” amenzile Poliției. Ce trebuie să știți"

  1. Nu mai bine ar invata pe cetateni cum sa EVITE asa ceva? Sa respecte regulile, sa fie civilizati,…

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean, Judecătoria Satu Mare
Poliția Satu Mare face recrutări masive. Tinerii își pot depune deja dosarele

Închide