Un director din Fiscul sătmărean primește 50.000 euro pentru 30 de zile de arest


Magistraţii Curţii de Apel Cluj au dispus achitarea expertului contabil Ilie Lotrean, fost director al Direcţiei de Control Financiar Fiscal al DGFP Satu Mare, a unor daune materiale şi morale, de aproape 50.000 de euro pentru perioada de circa o lună în care a fost arestat preventiv, în urmă cu aproape două decenii, informează muzicainstantelor.ro

Lotrean a fost arestat preventiv timp de peste o lună, în anul 2001, iar după un proces de peste 14 ani a fost achitat de acuzaţia de abuz în funcţie, pentru presupuse fapte de returnare ilegală de TVA. Fostul director a acuzat autorităţile că i-au înscenat acest dosar, pentru a instala o altă persoană, pe funcţia deţinută de acesta.

Soluția pe scurt a judecătorilor: ”(…)  Obligă pârâul SR prin MFPB să-i plătească reclamantului suma de 600 euro, în echivalent în lei la data plăţii, cu titlu de despăgubiri pentru nelegala arestare preventivă în perioada 19-24 aprilie 2001. (…) Obligă pe pârâtul SR la a-i plăti reclamantului suma de 75.692, 01 lei, cu titlu de daune materiale, precum şi suma de 30.000 Euro (echivalent în lei la data efectuării plăţii) cu titlu de despăgubiri corespunzătoare încălcării prevederilor art. 6 şi 8 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale. Menţine şi dispoziţiile din sentinţă, prin care s-a dispus obligarea pârâtului SR la a-i plăti reclamantului suma de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată parţiale în primă instanţă. Obligă intimatul SR prin MFPB să-i plătească apelantului LI suma de 1.500 lei, cheltuieli de judecată în apel. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare”.

SURSA: muzicainstantelor.ro1 Comment on "Un director din Fiscul sătmărean primește 50.000 euro pentru 30 de zile de arest"

  1. oare cine a lucrat în dosarul penal nu răspunde material pentru culpa profesională, ar trebui ca statul să se îndrepte împotriva sa, adică a politistului și a procurorului!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Garda Financiară
INFOGRAFIC. Șeful Fiscului din Satu Mare face lumină. Salariile vor crește cu…doi lei

Închide