Ungurii aduc legătura cu autostrada M3 chiar la limita județului Satu Mare (Vetiș)

Oficialii Republicii Ungare se mișcă foarte repede cu procedura de construire a unui drum expres, care face legătura dintre Autostrada M3 și limita județului Satu Mare, în zona localității Vetiș, din județul Satu Mare.

Ungurii se mișcă repede

PresaSM a intrat în posesia unor informații legate de faptul că Ungaria a demarat deja procedurile pentru a construi un drum expres (M 49) între autostrada M3 și granița cu România. Deja porțiunea dintre M3 și Okoritofulpos are toate avizele necesare, iar pentru porțiunea dintre Okoritofulpos și Csengersima (lângă Petea) urmează să fie licitate lucrările de construire.

Drumul expres va avea câte două benzi pe sens. Importanța rutei este dată de faptul că autostrada se apropie orașe precum Satu Mare și Carei.

De asemenea, din proiectul maghiarilor rezultă că lungimea estimată a acestei secțiuni a drumului cu două benzi pe sens este de 19 kilometri, între Ököritófülpös și Csengersima. Viitorul câștigător va trebui să examineze problema punctului transfrontalier ungar-român, în funcție de acordurile bilaterale existente.

Lobby din partea autorităților sătmărene

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, și primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, s-au întâlnit – în cursul lunii iulie – cu preşedintele în exerciţiu al Consiliului districtual al județului Szabolcs-Szatmár-Bereg, Seszták Miklós.

”Împreună cu colegii din județul Szabolcs-Szatmár-Bereg facem lobby pentru prelungirea autostrăzii M3 până la graniță. Facem demersuri pentru ca autostrada M3 să fie prelungită cât mai curând”, a declarat – la acea dată – primarul Kereskenyi Gabor.

Viktor Orban și angajamentul de la Satu Mare

Viktor Orban s-a angajat în 2016, în cadrul vizitei de la Satu Mare, în vederea deschiderii discuțiilor pentru un nou punct de trecere al frontierei între Vetiș și Csenger. Cel mai probabil, viitoarea intrare a M 49 în România.

”Domnul primar (Kereskenyi Gabor, n. red.) mi-a spus că va fi foarte important ca Satu Mare să fie legat de sistemul de autostrăzi din Ungaria și Europa, ceea ce înseamnă construirea unei porțiuni de autostradă de la Satu Mare la granița Ungariei și vom începe să planificăm această porțiune de autostradă către Satu Mare, până la granița româno-maghiară. Acesta a fost unul dintre punctele importante ale întâlnirii noastre cu domnul primar”, spunea Viktor Orban în decembrie 2016, cu ocazia vizitei pe care a făcut-o la Satu Mare.

3 Comments on "Ungurii aduc legătura cu autostrada M3 chiar la limita județului Satu Mare (Vetiș)"

 1. FOARTE BINE …MACAR EI DACA NOI NU SUNTEM IN STARE….

  View Comment
 2. ne ar putea fi rusine,nu sunt

  în stare să facă o bancă si un acoperiș în stația auto de lângă podul decebal

  View Comment
 3. Nu e M 49 ci R 49

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostrada
PROIECT. Autostradă prin județul Satu Mare, care ar ajunge la Petea

Închide