Vești bune pentru angajații unei companii de stat. Salariile se măresc cu 15%

Vești bune pentru angajații unei companii de stat. Ministrul Comunicațiilor a anunțat o majorare de 15% a salariilor de la Poșta Română. Măsura este efectivă începând cu 1 noiembrie.

Ministrul Comunicațiilor, Bogdan Cojocaru, a anunțat că începând cu data de 1 noiembrie, angajații Poștei Române vor avea salariile majorate cu 15%. Este cea mai mare crește a salariilor de la Poștă din ultimii zece ani, spune ministrul. Banii vor merge către personalul operațional.

“Cea mai mare corecţie salarială din ultimii zece ani a fost posibilă, la Poşta Română, după rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2018, aprobată în şedinţa de Guvern din 24 octombrie. Astfel, începând cu 1 noiembrie 2018, un număr de 13.261 de angajaţi, 89% dintre ei reprezentând personal operaţional, va primi în plus, la salarii, o sumă medie de 337 de lei, ceea ce reprezintă o creştere cu 15%, cea mai mare corecţie salarială din ultimii 10 ani,” spune ministrul Cojocaru.

Creșterile, pentru reducerea deficitului de personal

Ministrul a mai precizat și că majorările au două obiective: fidelizarea angajaților și atragerea unor noi candidați.

“Concret, această creștere salarială are două obiective: primul vizează fidelizarea angajaților care lucrează în zona operativă, iar al doilea crearea de condiții atractive pentru cetățenii care își doresc să se angajeze aici. Este o realitate faptul că Poșta Română are un deficit de personal, iar concursurile pentru angajări sunt reluate de foarte multe ori, dat fiind că nu se prezintă nimeni. Odată cu noile creșteri salariale și cu realizarea treptată de investiții la Poștă, consider că interesul cetățenilor de a lucra aici va crește, iar actualii angajați vor fi stimulați să își îmbunătățească rezultatele muncii. Reconsolidarea încrederii în Poșta Română este o prioritate pentru mine și întregul Executiv, acest lucru realizându-se treptat prin investiții și angajați responsabili,” a mai spus ministrul.

La nivel național, Poșta Română are peste 24.000 de angajați.Fii primul care comentează! despre "Vești bune pentru angajații unei companii de stat. Salariile se măresc cu 15%"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Poșta Română
OFICIAL. ”Palatul Poștei” din Satu Mare ar putea intra în reabilitare în acest an

Închide