VIDEO. Someșul s-a revărsat peste drumuri și culturi în estul județului Satu Mare

Someșul a ieșit din matcă și s-a revărsat peste drumuri agricole și culturile oamenilor din zona Pomi – Seini. Sute de agricultori au fost afectați de acest fenomen, iar specialiștii atrag atenția că debitul Someșului este în creștere. 

Potrivit specialiștilor din cadrul Administrației Naționale Apele Române, debitele cursurile mijlocii şi inferioare ale Crasnei și Someşului sunt astăzi în creştere prin propagare. Debitele se situează în jurul și peste mediile multianuale lunare.

Peste COTELE DE INUNDAŢIE râurile la stațiile hidrometrice: Tur – Călinești Oaș (420+15)-jud. SM, Turulung (420+62)-jud. SM și Micula (310+102)-jud. SM, Crasna – Domănești (500+14)-jud. SM.

Peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Crasna – Berveni (490+72)-jud. SM.

Debitele vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prevăzute și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureș.

Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri mici din jumătatea de nord a ţării, cu depășiri, izolate, ale COTELOR DE APĂRARE, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de averse torențiale, prognozate şi propagării.

Datorită propagării viiturilor formate anterior, se vor mai situa peste COTELE DE INUNDAȚIE cursurile inferioare ale râurilor Tur și Crasna cu valori cuprinse între 10 – 50 cm.

Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Someșul s-a revărsat peste drumuri și culturi în estul județului Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre inundație, inundații
FOTO. Infiltrațiile la digul de pe râul Tur au fost stopate

Închide