VIDEOREPORTAJ. Povestea cunoscutului Tibi Blaga. Cum a rămas fără casă, cu lucrurile în curte


Tiberiu Blaga este un sătmărean de al cărui nume s-au legat multe controverse în ultimele trei decenii. Unii l-au acuzat că a fost implicat în afaceri dubioase cu mașini de lux, dar – o spune Tiberiu Blaga – niciodată nu a fost condamnat pentru astfel de fapte. Între timp, acesta s-a trezit cu lucrurile în stradă, după ce o parte din casa lui a fost executată silit. Acesta acuză acum modul în care s-a procedat, acuzând o serie de ilegalități.

Totul a început după ce soacra lui Tiberiu Blaga s-a împrumutat, în urmă cu 20 de ani, cu suma de 37.000 de dolari de la un sătmărean, fiind parafat un contract de garanție pentru casa în care locuia. Întâmplarea a făcut ca la un an de la acel moment, cel care a împrumutat suma de bani a decedat.

”Noi am apucat să plătim acea sumă înapoi, înainte să moară”, spune, sigur pe el, Tiberiu Blaga. 

Între timp, fosta soție a defunctului – în calitate de moștenitor – a deschis un proces în instanță pentru recuperarea presupusei datorii. După circa un deceniu de procese, Tiberiu Blaga a arătat că s-a dat o soluție favorabilă pentru soacra lui, printr-o decizie definitivă și irevocabilă.

Doar că, după circa 6-7 luni, s-a deschis un alt proces, pe aceeași speță, la finalul căruia a avut câștig de cauză persoana care susține că ar fi moștenitoare. Pe cale de consecință, luni, 6.07.2020, un executor judecătoresc, cu sprijinul unor muncitori și sub paza jandarmilor, au golit toată casa, eliminând chiar și o parte a instalației electrice. Tiberiu Blaga acuză faptul că totul s-a făcut fără respectarea procedurilor în vigoare.

Cu atât mai mult cu cât și el deținea un sechestru asigurator pe imobil, după ce și-a dat în judecată propria soacră. Căreia susține că i-ar fi împrumutat o sumă de bani mai mare decât suma executată luni, spune Blaga.

”Eu aveam un sechestru asigurator pe casă, după procesul câștigat împotriva soacrei mele, al cărui valoare depășea creanța pentru care s-a făcut executarea luni. Nu s-a ținut cont nici de acest lucru”, a mai punctat Tiberiu Blaga.  

Redăm mai jos povestea spusă chiar de către Tiberiu Blaga: 

 2 Comments on "VIDEOREPORTAJ. Povestea cunoscutului Tibi Blaga. Cum a rămas fără casă, cu lucrurile în curte"

  1. Sa urmeaza si restul smecherilor, samsarilor, etc….

    View Comment
  2. Respect tibi ai grija cu jigodiile astea

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre executare silită, Inspectoratul de Poliție Județean
VIDEO. Cum să îți faci cumpărăturile gratuit în Satu Mare. Individul, căutat peste tot

Închide