ANCHETĂ. Cum își bat joc unii angajați ai Primăriei de zonele de picnic. Bani la WC

Primăria Satu Mare a investit sute de mii de lei în zonele de picnic din zona digurilor. Doar că, după un an de la darea în folosință, acestea sunt în paragină. Motivul este unul pe cât de simplu pe atât de revoltător: serviciile din Primăria Satu Mare nu s-au înțeles care să preia gestiunea și întreținerea.

Administrația Domeniului Public a refuzat gestiunea, astfel încât acestea sunt acum năpădite de buruieni. Fosta conducere a Primăriei Satu Mare a încercat să găsească o soluție pentru paza acestor bunuri, dar s-a lovit de refuzul Consiliului Local.

Investiție de sute de mii de lei

Primăria Satu Mare a pompat o sumă de 437.664,57 lei pentru efectuarea unor lucrări constând în amenajarea a şapte alveole, fiecare având o zonă verde şi o zonă de picnic cu mese de tenis din beton.

Aceste alveole conţin câte trei grătare de agrement din fier foijat cu piatră spartă, trei seturi de mese cu două bănci de trei locuri şi un recipient de colectarea selectivă a deşeurilor. O parte din elementele obiectivului de investiţii, constând în plasă pentru fotbal şi handbal, fileu din nylon cu structură metalică pentru badminton, precum fileu cu structură metalică pentru volei se regăsesc faptic depozitul aparţinând Primăriei Satu Mare, situat în Cartierul Micro 17 din localitatea Satu Mare.

Acestea nu au fost montate având în vedere că aceste elemente fiind demontabile există pericol de sustragere de persoane a căror identitate este dificil de stabilit.

Alba-neagra cu răspunderea

Serviciul Investiţii din cadrul Primăriei Satu Mare a solicitat Biroului patrimoniu transmiterea obiectivului de investiţii în gestiunea Administraţiei Domeniului Public pentru administrarea investiţiei finalizate.

Reprezentanţii Administrației Ddomeniului Public ar fi refuzat semnarea procesului verbal şi luarea în administrare a acestui teren, prin urmare, lucrările executate şi plătite pentru obiectivul de investiţii „Amenajare teren pentru activități în aer liber în zona inundabilă a râului Someş, Cartier Micro 16″, nu sunt întreţinute, nu este asigurată integritatea acestora, o parte dintre acestea fiind deteriorate sau distruse, nefiind efectuate lucrări de igienizare, de defrişare ori cosire. Astfel, deşi obiectivul de investitii a fost realizat, nu s-a asigurat integritatea acestuia.

Fii primul care comentează! despre "ANCHETĂ. Cum își bat joc unii angajați ai Primăriei de zonele de picnic. Bani la WC"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
FAVORIZARE sau INDOLENȚĂ?! Fiscul execută doar anumiți datornici în Satu Mare

Închide