“Autostrada Nordului”, la vot în Senat. Ce decizie au luat parlamentarii

Senatul a adoptat în urmă cu puțin timp legea care prevede construirea “Autostrăzii Nordului”. 72 de senatori au votat pentru lege, deși Comisia pentru transporturi și cea de buget au avizat negativ proiectul. 

Senatul a adoptat cu 72 de voturi pentru proiectul de lege care prevede construirea Autostrăzii Nordului. Asta deși proiectul a primit din partea Comisiei pentru buget un aviz negativ, iar Comisia pentru transporturi și infrastructură, cu o majoritate de voturi, a adoptat un raport de respingere. și Consiliul legislativ a avizat negativ proiectul care prevede realizarea autostrăzii.

Potrivit proiectului, legea trebuia să intre în vigoare la 1 ianuarie 2019. Textul prevede că banii pentru construcție vor fi asigurați din bugetul de stat, credite externe sau fonduri europene, toate gestionate prin Ministerul Transporturilor, cel care va purta și răspunderea realizării proiectului.“Prezenta lege aprobă executarea obiectivului de investiții Vama Petea- Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava, denumită în continuare Autostrada Nordului,” se arată în textul legii.

În Strategia Fiscală publicată de ministerul Finanțelor, Guvernul precizează că se dorește un drum expres care ar urma să lege Satu Mare și Vama Petea de Autostrada Baia Mare – Dej – Bistrita – Vatra Dornei – Suceava. Autoritățile centrale punctează faptul că eventuale alocări bugetare urmează să fie făcute pentru studii de fezabilitate abia după obținerea aprobărilor legale.

Senatul este primă cameră sesizată. Urmează ca asupra legii să se pronunțe și Camera Deputaților.

Votul din Senat vine la doar câteva zile după ce la nivel național a avut loc protestul pentru autostrăzi. Mii de persoane au promovat acțiunea #șîeu, care critcă starea proastră în care se află infrastructura rutieră din țară.

Proteste au avut loc și la Satu Mare. Cetățenii au spus că își doresc autostrăzi nu doar pentru a scădea costurile legate de transport, ci și pentru că vor contribui la creșterea siguranței în trafic.Fii primul care comentează! despre "“Autostrada Nordului”, la vot în Senat. Ce decizie au luat parlamentarii"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostrada Nordului
Centura Sătmarului și “Autostrada Nordului” cuprinse în Strategia fiscală. Ce promite Guvernul

Închide