AVERTIZARE METEO. Va ninge abundent ore în șir în județul Satu Mare

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au remis un cod galben de ninsori pentru județul Satu Mare. Potrivit meteorologilor, va ninge în continuu până la ora 15.00 în întreaga zonă de nord-vest a României.

Codul galben este valabil de la: 16-12-2018, ora 9:15, până la: 16-12-2018, ora 15:00. Valabil în județul Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Cluj.

Se vor semnala: va continua să ningă și local se va depune strat de zăpadă de 10…20 cm.

Observatii: în ultimele 12 ore în zonă s-a depus un strat de zăpadă cuprins în general între 10 și 20 cm.

Un număr de 77 de utilaje de deszăpezire și 5.500 de tone de material antiderapant (sare și nisip) sunt pregătite în baze, pentru acțiunea de deszăpezire în sezonul de iarnă 2018-2019, pe drumurile județene.


Primăria Municipiului Satu Mare a întocmit programul de pregătire și acțiuni operative în timpul iernii, pe raza municipiului Satu Mare, în perioada 15 noiembrie 2018 -15 martie 2019, care a fost comunicat operatorului ce se ocupă cu activitatea de deszăpezire.

Conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare a stabilit lista de străzi și tronsoanele de drum pe care se intervine cu prioritate, lista obiectivelor sociale, a unităților de învățământ, instituțiile publice, trecerile de pietoni, trotuarele, stațiile de autobuz și toate locurile unde operatorul are obligația de a interveni cu prioritate, precum și ordinea de intervenție, operaţiunile care se execută, tipurile de materiale şi cantităţile utilizate.

Astfel, conform informării operatorului care se ocupă cu activitatea de deszăpezire, prevenire și combatere a poleiului, la finalul lunii octombrie, pentru a începe activitatea, firma are pe stoc o cantitate de 148 tone de clorură de sodiu, 18 tone de clorură de magneziu, 20 metri cubi nisip, precum și 11 mii de litri de carburanți. Operatorul dispune de 20 utilaje specific operațiunilor de dezsăpezire.

”Reamintim cetățenilor municipiului Satu Mare, agenților economici, asociațiilor de proprietari că, au obligația de a curăța și ei la rândul lor zăpada și gheața de pe trotuarul din fața casei, a blocului sau a sediului firmei, în cel mult 24 de ore de la încetarea ninsorii”, precizează conducerea Primăriei Satu Mare.

2 Comments on "AVERTIZARE METEO. Va ninge abundent ore în șir în județul Satu Mare"

  1. mie imi place cind ninge atuncea ii iarna iarna adevarata se bucura copii cind iarna ninge si este zapada ca deaia ii iarna ii super nimica nu ii mai frumos iarna

    View Comment
  2. Badea Gheorghe | decembrie 17, 2018 at 09:09 |

    Aline, dacă tot ninge și te apucă nostalgia, ia pune tu mâna pe carte și învață să scrii corect!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre cod galben
AVERTIZARE. Vizibilitate extrem de scăzută pe șoselele județului Satu Mare

Închide