Când și în ce condiții se vor deschide terasele și restraurantele

Terasele se vor deschide pe 1 iunie, iar pe data de 15 iunie este așteptată deschiderea parțială a restaurantelor. Mesele vor fi așezate la doi metri distanță unele de altele, iar numărul maxim de persoane de la o masă va fi limitat la șase sau opt, titrează Digi24. Vor fi reguli stricte și pentru personalul angajat. Ospătarii vor purta mască și mănuși, iar dezinfectarea va fi obligatorie după serivirea făcută la fiecare masă. Activitatea la nivelul întregii industrii HoReCa va fi reulată complet odată cu 30 iunie, dacă nu vom asista la creșteri semnificative de cazuri noi. 

Terasele se vor redeschide oficial în 1 iunie. La interior, restaurantele se vor redeschide parţial în 15 iunie, urmând ca la data de 30 iunie să fie deschise toate localurile din România, inclusiv hotelurile pentru turiști. Programul pentru deschiderea parțială a fost discutat și în cursul săptămânii trecute de reprezentanți ai guvernului și patronatul din industrie.

La discuțiile cu premierului, reprezentanții industriei ospitaliere au prezentat și un set de măsuri pe care le vor lua pentru a proteja clienții.

„Vor fi reguli normale, decente. Vom avea mese distanțate la 2 metri, clienți în număr restrâns, maxim între 6 și 8 persoane, triaj epidemiologic pentru persoanl, iar anumite restaurante pot face și pentru clienți acest triaj epidemiologic”, a declarat la Digi24 Dragoș Petrescu, patron din industria HoReCa.

De asemenea, după fiecare masă și după fiecare servire, ospătarul va trebui să se dezinfecteze. Aceștia vor purta mască și mănuși și vor fi foarte atenți astfel încât răspândirea virusului între mese să fie imposibilă, spun reprezenanții restaurantelor.

Restaurantele deja deschise au optat pentru ecrane de protecție

În țările în care relaxarea din industrie deja a început, patronii s-au adaptat și au optat pentru sisteme diferite pentru a proteja clienții și personalul.

În ultimele zile, virală pe paginile de socializare a devenit soluția implementată de un restraurant din Amsterdam. Cei de la Mediamatic ETEN pun la dispoziția cuplurilor sere de distanțare socială, pentru o masă romantică pe malul apei.

Dar de departe cea mai populară opțiune este cea a ecranelor de protecție, cele care au apărut și în supermarket-urile din țară, în zona caselor de marcat, odată decretată starea de urgență.

Fie că vorbim de paravane achiziționate de la firme specializate, sau de unele realizate ad-hoc, patronii restraurantelor care deja sau deschis sau se pregătesc să deschidă și-au luat măsuri pentru a proteja clienții.

Fii primul care comentează! despre "Când și în ce condiții se vor deschide terasele și restraurantele"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
FOTOGALERIE. O șoferiță a produs accidentul în lanț de pe Drumul Careiului. Alte trei femei rănite

Închide