Carantinații au fost ”eliberați” în Satu Mare! Carantina și izolarea NU sunt obligatorii

Având în vedere Decizia Curții Constituționale a României nr. 458 /2020, publicată în Monitorul Oficial în 02.07.2020, prevederile legale privind izolarea la domiciliu și carantinarea se suspendă temporar, pentru o perioadă în care Parlamentul și Guvernul trebuie să pună în acord aceste prevederi cu dispozițiile Constitutiei, se arată într-o informare transmisă Instituția Prefectului Satu Mare.

În consecință, măsura izolării la domiciliu/carantinării instituționalizate se suspendă temporar pentru toate persoanele, inclusiv persoanelor pentru care s-a aplicat această măsură anterior datei de 02.07.2020.

La nivelul județului Satu Mare, în data de 04 iulie 2020, cu RECOMANDARE (NU OBLIGARE) de izolare la domiciliu din partea Direcției de Sănătate Publică (DSP) sunt 1.017 persoane. În carantină instituționalizată nu se mai află nicio persoană.

De asemenea, până în prezent au fost testate 6.827 persoane și au fost efectuate 8.465 teste.

În perioada 03.07.2020, ora 07:15 – 04.07.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 3.820 persoane, dintre care 3.525 persoane care fac excepție de la măsura dispusă de DSP. Dintre acestea, la 160 persoane li s-a recomandat izolarea la domiciliu pe o perioadă e 14 zile. Restul de 3.525 persoane au fost chestionate și evaluate de către personalul medical delegat în cadrul sectorului, starea de sănătate a acestora fiind asimptomatică.

La Urziceni, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 27 persoane care au declarat că au revenit/tranzitat din țările afectate de coronavirus (altele decât țările exceptate de la măsura izolării/carantinării). Persoanele au fost controlate de către reprezentanții DSP Satu Mare, s-a constatat că acestea nu prezintă simptome specifice de coronavirus, drept urmare li s-a permis intrarea în țară și li s-a recomandat izolarea la domiciliu pe o perioadă e 14 zile.

Fii primul care comentează! despre "Carantinații au fost ”eliberați” în Satu Mare! Carantina și izolarea NU sunt obligatorii"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Izolarea la domiciliu şi carantina, suspendate temporar. Autoritățile au totuși o avertizare

Închide