Careiul a ajuns MODEL la nivel național! Școala care nu PRODUCE șomeri

Municipiul Carei a ajuns un model la nivel național. Și asta pentru că Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu a ajuns să promoveze învățământul dual, învăţământul profesional şi tehnic, construit în colaborare şi cot la cot cu firmele. Modele similare de succes mai sunt doar în Braşov, Sibiu, Cluj și Timişoara.

Concret, Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu promovează învăţământul profesional dual, în parteneriat cu firma Polipol Mobilă SRL Foieni. Mai mult, societatea din Foieni investeste în modernizarea școlii.

polipol Carei invatamant dual

„Ceea ce facem este pentru copiii noştri. Este pentru viitorul pe care îl avem împreună. Dacă pentru firmă încercăm să implementăm programe de retenţie a angajaţilor, pentru că ne dorim angajaţi cărora să le placă să lucreze la noi, să se simtă bine, acelaşi lucru îl dorim şi pentru elevi. Dacă în firmă, dacă în internat au condiţii foarte bune, am dorit ca şi în clasă să aibă condiţii la fel de bune”, a declarat managerul Polipol Mobilă SRL Foieni, Dan Brumboiu.

polipol Carei invatamant dual

Primarul Eugen Kovacs a declarat că şi România trebuie să ia exemplul Germaniei şi al altor ţări din Vestul Europei, unde maxim 30% din cei care termină ciclul gimnazial urmează apoi studii teoretice. Primarul Kovacs a mai arătat că sistemul de învăţământ profesional trebuie să se adapteze cerinţelor pieţei muncii, implementând sistemul dual.

polipol Carei invatamant dual

La început, la solicitarea Polipol, Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu a pornit pe o singură calificare, tapiţer- saltelar- plăpumar. Începând din acest an, există şi o clasă de confecţioner produse textile.

Directorul unității de învățământ Emeric Gindele a arătat că cel mai câştigat din implementarea sistemului dual este elevul.

”Câştigă şi fabrica, câştigă şi învăţământul, dar cel mai câştigat este copilul”, a concluzionat Gindele.Fii primul care comentează! despre "Careiul a ajuns MODEL la nivel național! Școala care nu PRODUCE șomeri"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Carei, polipol
INTERVIU: Ștrandul Joy din Carei promite o vară plină de surprize

Închide