Ce se întâmplă cu RMN-ul de la Spitalul Județean. Anunțul făcut de președintele CJ

Președintele Consiliului Județean , Pataki Csaba, a anunțat că RMN-ul achiziționat de Spitalul Județean este pregătit din punct de vedere tehnic, dar nu are încă personal. În schimb sunt în derulare cursuri pentru pregătirea cadrelor medicale.

RMN-ul de la Spitalul Județean nu este încă operațional, chiar dacă este pregătit din punct de vedere tehnic. Problema este una de personal, spune președintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba. Acesta a precizat că sunt derulare programele de specializare a cadrelor medicale, iar imediat ce ele se vor finaliza, aparatul va fi pus în funcțiune.

Nu este prima problemă cu care se confurntă autoritățile județene, dar și conducerea Spitalului Județean, atunci când vine vorba despre aparatul RMN. Și în luna septembrie șeful CJ anunța că aparatul este pregătit din punct de vedere tehnic, dar birocrația bloca punerea în funcțiune.

”Avem aparatul de rezonanță magnetică pregătit tehnic. Mai durează procedura administrativă și aprobarea entității care să gestioneze, respectiv personalul și avizul de la Ministerul Sănătății pentru a avea această activitate pusă în legalitate. Până atunci nu se poate da drumul”, a spus atunci Pataki Csaba.

Aparatul a fost achiziționat prin Ministerul Sănătății, la începutul anului trecut. În luna mai, echipamentul de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN), modelul “Signa Explorer 1,5T” a și ajuns în posesia Spitalului Județean Satu Mare.

Satu Mare nu este singurul județ din țară care a întâmpinat dificultăți în punerea în funcțiune a noilor aparate medicale performante. Și alte unități administrative s-au confruntat cu probleme birocratice, dar și probleme de personal.

1 Comment on "Ce se întâmplă cu RMN-ul de la Spitalul Județean. Anunțul făcut de președintele CJ"

  1. Parerea noastra,sa ne trimita la cei care au inchirit spatiu de la ei,doar no sa le faca concurenta. Verificatile contractele.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.