Cine este victima și unde a apărut virusul mortal West Nile în județul Satu Mare

Virusul West Nile în județul Satu Mare. Victima, o femeie de 38 de ani. Surse declară că femeia nu a vizitat țări exotice. 

Reporterii PresaSM au aflat că victima infectată cu virusul West Nile este o femeie (F.S.), în vârstă de 38 de ani, din județul Satu Mare. Mai exact, din comuna Porumbești.

Surse avizate au declarat pentru PresaSM că femeia nu a fost plecată în țări exotice, virusul fiind contactat în județul Satu Mare, în urma înțepăturii unui țânțar.

Surse avizate au mai precizat că femeia se află în stare STABILĂ, la secția de Boli Contagioase a Spitalului Județean Satu Mare. De asemenea, s-a constituit protocolul de izolare și tratament.

Prezența virusului West Nile a fost confirmată de analizele de laborator specializate, în urma extragerii de lichid rahidian și sânge.

Diagnosticul este de meningită provocată de virusul West Nile.

Până joi, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a confrimat, la nivel național, 23 de cazuri. Cele mai multe cazuri de infectare cu West Nile s-au înregistrat în județul Dolj. Autoritățile au confirmat și un deces, în județul Galați.

În regiunea de nord-vest, acum aproximativ două săptămâni, CNSCBT a confirmat o altă infecție, în Bihor.

Recomandări

Cetățenii sunt îndemnați să folosească substanțele chimice care resping țânțarii, fie că sunt cele aplicate cutanat sau este vorba despre substanțe ambientale. Oamenii sunt rugați și să împiedice pătrunderea țânțarilor în locuințe prin montarea de site la ferestre și uși. Cei care au bălți în jurul gospodăriei pot preveni înțepăturile prin desecarea acestora. O altă recomandare este legată de îndepărtarea recipientelor cu apă stătută, fie că este vorba de butoaie cu apă, vase sau vaze cu flori. Apele stătătoare permit înmulțirea țânțarilor. Recomandările vizează și apa din vasele animalelor. Specialiștii avertizează că țânțarii sunt mai agresivi în zori și odată cu lăsarea serii.

Fii primul care comentează! despre "Cine este victima și unde a apărut virusul mortal West Nile în județul Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Judetean Satu Mare
Acuzații grave: femeie moartă, plimbată între spitale la Satu Mare

Închide