VIDEO. Compania cu un magazin și în Satu Mare se alătură protestului pentru autostrăzi

O companie care are magazin și în Satu Mare se alătură campaniei pentru autostrăzi. Cei de la Jysk au anunțat că cei peste 800 de angajați din diferite orașe ale țării vor întrerupe munca timp de 15 minute pe data de 15 martie. 

Jysk România se alătură protestului pentru autostrăzi. Compania a anunțat că cei 800 de angajați pe care îi are în diferitele orașe ale țării se vor opri din activitate timp de 15 minute. Nu este vorba doar despre angajații din magazine, ci și de cei de la Serviciul Clienți și sediul central din Capitală.

“JYSK România, retailerul scandinav de mobilier și decorațiuni pentru casă, se alătură mișcării care sprijină construcția de autostrăzi. Astfel, pe 15 martie, de la ora 15.00, timp de 15 minute, cei peste 800 de angajați își vor întrerupe activitatea. Acțiunea vizează cele 73 de magazine din țară, departamentul de Customer Service și sediul central din București,” se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Cei de la Jysk spun că au luat această decizie deoarece problema autostrăzilor a devenit una stringentă. Și pentru cei din retail, explică managerul pentru România și Bulgaria, existența unor autostrăzi înseamnă timp mai scut de livrare, costuri mai mici, dar și un impact mai mic asupra mediului și drumuri sigure pentru șoferi.

“Existența autostrăzilor care să lege orașe cheie ale țării, precum și țara noastră de restul Europei, este o chestiune din ce în ce mai stringentă. Pentru un retailer, autostrăzile înseamnă un timp de livrare mai scurt, costuri de transport mai mici, un impact mai mic asupra mediului și drumuri făcute în siguranță. Atunci când toate regiunile țării vor fi conectate prin autostrăzi, clienții noștri își vor primi produsele mai repede, cu un cost de livrare mai mic,” a precizat Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.

Prețul la raft, mai mare și din cauza costurilor de transport

Managerul mai spune și că toți cetățenii sunt afectați, și nu doar prin faptul că petrec mult mai multe ore în trafic, ci pentru că ajung să pătească mai mult pentru produsele de pe rafturile magazinelor.

“Credem că fiecare persoană care locuiește în România este afectată, într-un fel sau altul, de faptul că nu avem autostrăzi, fie că pleacă în vacanță cu mașina și petrece pe drum mult mai multe ore decât este necesar, fie că așteaptă un colet care trebuie livrat din alt capăt al țării sau pur și simplu plătește mai mult pe un produs, pentru că prețul de la raft reflectă și prețul transportului”, a mai precizat Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.

 “Provocarea” pentru autostrăzi

La fel ca și în cazul altor campanii care au început pe rețelele de socializare, “provocarea” pentru autostrăzi a fost lansată pe Facebook de către un tânăr antreprenor moldovean care a și construit primul kilometru din autostrada Satu Mare – Suceava, adică Autostrada Nordului. El a fost cel care i-a provocat pe politicieni să se alăture demersului și să protesteze timp de 15 minute pe 15 martie, la ora 15, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la lipsa autostrăzilor din România.

Campaniei i s-a alăturat și politicieni, primii dintre ei din zona Moldovei, care la rândul lor i-au provocat și pe cei aflați la guvernare. Printre cei nominalizați pe Facebook se numără și premierul Viorica Dăncilă.

Implicarea politicienilor în “provocarea” de pe Facebook a fost lăudată de unii internauți, dar a stârnit și controverse. Mulți au precizat că de vină pentru starea actuală a infrastructurii sunt tocmai politicienii, cei care, deși au la activ mai multe mandate de parlamentari sau miniștri, nu au reuști până acum să ducă la bun sfârșit proiectele mari de infrastructură. Drept exemplu, internauții au dat adeasea cazul Ungariei.

1 Comment on "VIDEO. Compania cu un magazin și în Satu Mare se alătură protestului pentru autostrăzi"

  1. satmarean | martie 11, 2019 at 16:53 |

    Sătmăreni, ieși la protest!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostrada Nordului
Autostrada Satu Mare – Suceava, subiect de provocare pe Facebook, între politicieni

Închide