Condamnare ușoară pentru sătmăreanul care a tranșat un bărbat, crezând că e extraterestru

ARHIVA

Nicolae Meheș, sătmăreanul care ar fi ucis un bărbat, în vârstă de 84 de ani, pentru că a crezut că este extraterestru, a primit o condamnare de peste 14 ani din partea judecătorilor Tribunalului Satu Mare, au aflat reporterii PresaSM.

”(…) condamnă pe inculpatul MEHEŞ NICOLAE pentru săvârşirea infracţiunii de omor la pedeapsa de: 13 ani închisoare (…) condamnă pe acelaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte, la o pedeapsă de : 2 ani închisoare (…) urmând astfel să execute o pedeapsă rezultantă de: 14 ani şi 4 luni închisoare”, este sentința judecătorilor sătmăreni.

De asemenea, ”Obligă inculpatul la plata către partea civilă C. Rozalia, soţia victimei C. Vasile şi către părţile civile G. Tunde Viola, născută C.  şi C. Attila, copii victimei, a sumei de 75.000 euro reprezentând daune morale”.O crimă sadică

Reamintim că detalii terifiante au ieșit la lumină în cazul crimei de la Orașu Nou Vii, comisă luni, 26 noiembrie 2018. Surse au declarat pentru PresaSM că victima este un bărbat, C.V., în vârstă de 84 de ani, cu domiciliul în orașul Baia Mare. Bărbatul era vecin cu ucigașul, Nicolae Meheș, un fost miner, în vârstă de 62 de ani.

Surse au precizat că după ce a izbucnit un scandal spontan, Meheș l-ar fi înjunghiat cu un cuțit pe C.V., iar la un moment dat i s-ar fi părut că din victimă ar fi sărit o bucată de metal. Crezând că la mijloc ar fi un lucru ”necurat”, respectiv că victima ar fi ceva ființă extraterestră, criminalul a pus-o pe masă și a tranșat-o, pur și simplu. 

După ce a comis oribila faptă și realizând că totul a fost doar în mintea sa, într-un moment de luciditate, Nicolae Meheș a sunat singur la 112 și a anunțat că și-a omorât vecinul, după care l-a tranșat. Când au ajuns la fața locului, polițiștii au rămas îngroziți de ce au văzut. Corpul victimei era decapitat, iar membrele erau desprinse de corp.

Localnicii susțin că nu știau ca cei doi să fi fost într-o stare de dușmănie.

Ce spun procurorii

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au formulat referat cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului M. Nicolae., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor, fapta prev. şi ped. de art.188 alin. 1 C. pen..

Față de inculpat s-a luat măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, în data de 27.11.2018. În referatul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

În data de 26.11.2018, în timp ce victima C. V. se afla la domiciliul inculpatului, situat în localitatea Oraşu Nou Vii, judeţul Satu Mare, pe fondul consumului de alcool, inculpatul M. N. i-a aplicat lovituri cu cuţitul , care au provocat decesul victimei.

Ulterior, inculpatul M.N. a decapitat cadavrul victimei. Ca urmare a probatoriului administrat, în cauză există probe şi indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că suspectul a comis infracţiunea reţinută în sarcina sa, condiţie prevăzută de art. 202 alin. 1 C.pr. pen.

Inculpatul Meheş Nicolae a recunoscut săvârşirea faptei.

Referatul împreună cu dosarul cauzei urmează să fie inaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Satu Mare. La efectuarea cercetărilor Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare — Serviciul de Investigaţii Criminale.1 Comment on "Condamnare ușoară pentru sătmăreanul care a tranșat un bărbat, crezând că e extraterestru"

  1. Probabil ca judecatorul stie si el ca victima era chiar un extraterestru

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre crimă
Tânăr decedat, după o bătaie cruntă la un bar din municipiul Satu Mare

Închide