Consilierii PSD nu votează bugetul: “Nu ține cont de nevoile sătmărenilor”

Printr-un comunicat de presă, consilierii PSD anunță că nu vor vota bugetul pe 2019 propus de primarul municipiului Satu Mare. Consilierii spun că proiectul de buget nu ține cont de nevoile sătmărenilor.

Consilierii PSD nu vor participa la ședința Consiliului Locale în care urmează să fie supus la vot proiectul de buget pentru 2019. Consilierii spun că proiectul a fost făcut pe genunchi, fără dezbateri și nu ține cont de nevoile cetățenilor.

„Suntem total dezamăgiți și dorim să tragem un semnal de alarmă privind lipsa de dialog și lipsa de transparență a primarului Gabor Kereskenyi în ceea ce privește adoptarea bugetului municipiului Satu Mare pentru anul 2019. Deși avea timp suficient, domnul primar ne-a invitat doar la consultări de formă de pe o zi de alta – luni 1 aprilie, pentru marți 2 aprilie – după ce bugetul a fost finalizat și lansat în consultare publică. Normal era să ne invite la consultări serioase, din timp, pe toți consilierii municipali și să stabilim împreună în urma unei dezbateri principalele priorități de dezvoltare ale municipiului Satu Mare, după care bugetul să fie supus consultării publice prin toate mijloacele posibile,” spun social-democrații într-un comunicat de presă.

Consilierii sunt nemulțumiți nu doar de lipsa dezbaterilor, ci și de faptul că nu au fost atrase fonduri europene, la nivel județelor vecine.

“Este inadmisibil și rușinos ca municipiul Satu Mare să reușească să contracteze proiecte de doar 2,9 milioane euro în 2018, iar municipii ca și Baia Mare sau Zalău de 20 de ori mai mult. Ca și sătmăreni, nu putem spune decât că ne este rușine că Primăria Satu Mare nu poate mai mult,” mai spun consilierii PSD.

Social-democrații spun că vor mai mulți bani pentru investiții

“În acest context, cei 7 consilieri municipali PSD care reprezintă sătmărenii la fel ca și ceilalți aleși din Consiliul Local aveau de formulat o serie de propuneri pentru maximizarea bugetului de investiții, astfel încât acesta să răspundă nevoilor cetățenilor din municipiul Satu Mare. Precizăm că intenția noastră nu este de a bloca bugetul deoarece suntem conștienți că va trece cu votul majorității UDMR-PNL, ci de a trage un semnal de alarmă asupra modului în care se gestionează taxele și impozitele plătite de către sătmăreni” mai spun cei din Grupul consilierilor municipali PSD Satu Mare.

1 Comment on "Consilierii PSD nu votează bugetul: “Nu ține cont de nevoile sătmărenilor”"

  1. Nu inteleg acel grafic? Topul contractarii…. Cand? In ce perioada? De la ce surse? In lei sau euro? Propaganda si minciune stil PSD.
    Cititi relitatea privind Oradea cat a contractat din fonduri Europene in ultimii 10 ani in loc de 2968 de nu stiu ce: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/oradea-orasul-dezvoltat-cu-fonduri-europene-1029266

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Buget 2019
Concluzia unui primar din județ: “În lupta asta ocultă între puteri, noi nu contăm deloc”

Închide