Consiliul Județean, pregătit să dea în judecată Tehnic Asist. Daune de milioane de lei

Consiliul Județean este pregătit să dea în judecată firma care execută lucrările la Autostrada Codrului. Daunele solicitate ar putea ajunge la milioane de lei, iar autoritățile sătmărene spun că firma este singura vinovată pentru situația în care se află drumul județean.

Președintele Consiliului Județean a explicat și care este “istoria” contractului care ar fi trebuit să facă mai ușoară tranzitarea zonei Codrului.

“Licitația a fost pornită în martie 2015 și a durat un an de zile. Rezultatul a fost stabilit în 2016 de Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor, care a fost contestat, iar Curtea de Apel Oradea a stabilit câștigătorul. În 2017 s-a semnat contractul, cu valoare de 88 milioane de lei”, a povestit Pataki Csaba, președintele CJ Satu Mare, despre “istoria” proiectului care acum provoacă atâta frustrare.Toate bune și frumoase, doar că firma, în 2108, a solicitat intrarea în insolvență.

“Firma a cerut intrarea în insolvență în 2018, fără să ne informeze. La ora actuala sunt mai multe procese. Am contestat decizia Tehnic Asist de a renunța la contract. A apărut o sentință definitivă prin care Tehnic Asist este obligată să reia lucrările. Imediat am dat ordinul de începere al lucrărilor. În loc să reia lucrările, răspunsul lor a fost că în 24 noiembrie au deschis un proces pentru actualizarea prețurilor din contract. Nu se poate prin contract, în mod legal, așa că cer asta prin instanță. Apoi, au atacat în instanță ordinul nostru de începere al lucrărilor. Încearcă din nou suspendarea sau anularea contractului.”, a mai explicat președintele CJ Satu Mare.

Acum, Consiliul Județean este decis să ajungă în fața judecătorilor și să ceară daune.

“Dacă instanșa le dă dreptate și nu îi obligă să munceasca, daca ne suspenda ordinul de incepere al lucrarilor, îi dăm în judecata pentru daune, care înseamnă 5 milioane de lei. Adica 10% din valoarea lucrarilor ramase de executat”, a mai spus Pataki.

Șeful CJ a mai precizat și că Tehnic Asist este de vina ca au amanat lucrarile doi ani prin instante, cu contestatii.

Situația de la Satu Mare nu este una specială, a spus Pataki Csaba. Firma are 200 de procese în toată țara, și peste tot a abandonat lucrări.Fii primul care comentează! despre "Consiliul Județean, pregătit să dea în judecată Tehnic Asist. Daune de milioane de lei"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostrada Codrului
Protest BLOCAT împotriva Consiliului Județean în centrul Sătmarului! Tensiuni foarte mari

Închide