Cronica unui eșec anunțat. Kereskényi: Adevăratele efecte se vor simți în august și septembrie

Bugetul municipiului Satu Mare nu arată deloc bine, spune primarul Gabor Kereskényi. Măsurile luate de Guvern au afectat veniturile, iar efectele se vor simți în august și septembrie. În acest context, a declarat edilul, banii încasați de la sătmăreni vor merge spre investiții. Dar față de anul anterior, Satu Mare a pierdut 35 de milioane.

Municipiul Satu Mare va avea un buget mai mic în 2019 față de anul anterior. Măsurile luate de guvernanți au adus un minus de 35 de milioane, iar primarul Kereskényi Gabor spune că adevăratele efecte ale modificărilor legislative se vor resimți abia în august și septembrie.

“Adevăratele efecte ale masurilor Guvernului se vor vedea in august sau septembrie. Au scazut incasarile la bugetul local in ultimii ani. Ultima masura: scutirea impozitului pe venit a salariatilor firmelor de constructii. Ultima masura are deja efecte negative,” a precizat primarul municipiului.

Banii încasați de la sătmăreni se vor duce pe investiții, multe dintre ele ținând de reabilitarea infrastructurii.

Edilul are la dispoziție 203 milioane pentru a asigura funcționarea autorităților locale și pentru investiții.

Investiții în infrastructură

În ceea ce privește lucrările care vor fi demarate în acest an, edilul a spus că vor intra în reabilitare bulevardele Cloșca, Transilvaniei și Aurel Vlaicu. În plus, va continua extinderea iluminatului public și reabilitarea parcărilor în cartierele Micro 17 și Carpați. În Micro 17 ele se vor finaliza în acest an, a spus primarul.

Nu este pentru prima dată când primarul municipiului Satu Mare critică măsurile luate de Guvern, măsuri care, spun primarii din mai multe orașe ale țării, lasă autoritățile fără o bună parte din banii pentru investiții.

Guvernul a promis măsuri compensatorii, dar edilii orașelor care fac parte din Asociația Municipiilor nu au fost convinși că acestea vor schimba situația în care se vor afla autoritățile locale. AMR a avertizat că orașele puternic dezvoltate și cele în curs de dezvoltare vor avea cel mai mult de suferit de pe urma reformelor făcute.

Citește și:

Buget 2019: Parcări etajate, piste de biciclete și pasa pietonal

Buget 2019: Gheto-urile Sătmarului vor intra în reabilitare

Buget 2019: Primăria vrea mai multe zone de agrement

Fii primul care comentează! despre "Cronica unui eșec anunțat. Kereskényi: Adevăratele efecte se vor simți în august și septembrie"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Buget 2019, Guvernul României, impozite, investitie, Kereskenyi Gabor
Consilierii PSD nu votează bugetul: “Nu ține cont de nevoile sătmărenilor”

Închide