Mai scăpăm de-o pată de rușine?! Ghetourile Sătmarului vor intra în reabilitare

Primăria vrea să refacă zonele distruse de pe strada Ostrovului și de lângă Turnul Pompierilor. În plus, autoritățile au prevăzut în proiectul de buget pentru 2019 și bani pentru a interveni la fațada clădirii Filarmonicii.

În proiectul de buget pentru anul 2019, Primăria municipiului Satu Mare a prevăzut și sume în vedere refacerii a două zone din municipiu care sunt în stare de degradare. Este vorba despre strada Ostrovului, dar și zona din vecinătatea Turnului Pompierilor.

Potrivit proiectului, pentru regenararea fizică a zonei Ostrovului autoritățile au prevăzut suma de 134.000 lei, bani de la bugetul local. Iar pentru regenerarea fizică şi socială a comunităţii marginalizate din zona Turnul Pompierilor sunt prevăzute sume de 154.581 lei, tot din bugetul local.

Tot pe lista investițiilor din 2019, în faza de proiect, se află și realizarea documentației necesare pentru reabilitarea fațadei clădirii Filarmonicii “Dinu Lipatti”. Pentru asta Primăria spune că are nevoie de 50.000 de lei.

Un prim pas pentru reabilitarea celor două zone, cunoscute de ghetouri în municipiul Satu Mare, s-a făcut prin evacuarea locatarilor care ocupa abuziv imobilul de pe strada Horea 6 și prin modernizarea blocului ANL de pe strada Ostrovului. Primăria anunța atunci că este vorba despre proiecte mai ample pentru refacerea celor două zone.

Proiectul de buget se află în dezbatere publică. Cei interesaţi pot transmite în scris, propuneri, sugestii cu valoare de recomandare privind conţinutul bugetului, în termen de 15 zile de la data publicării (15.02.2019).


Citește și:

Proiectele Primăriei: Parcări etajate, străzi reabilitate și reparații capitale

Decizie istorică. A dispărut ghetoul de pe strada Horea FOTO

Noi locatari pe strada Ostrovului. Cum arată acum blocul considerat un adevărat ghetou

Fii primul care comentează! despre "Mai scăpăm de-o pată de rușine?! Ghetourile Sătmarului vor intra în reabilitare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Buget 2019, Filarmonica Dinu Lipatti Satu Mare, Ostrovului
Proiectele Primăriei: parcări etajate, pasaje pietonale și piste de biciclete

Închide