Cuc promite centură pentru Negrești; studiu de fezabilitate pentru tronsonul Petea din Autostrada Nordului

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, promite șosea de centură pentru orașul Negrești-Oaș. În plus, Cuc a anunțat și că în luna august se va demara studiul de fezabilitate pentru tronsonul Petea – Baia Mare, parte a autostrăzii Nordului.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, aflat într-o vizită în județul Satu Mare, a promis că va începe demersurile pentru ca și orașul Negrești să aibă o șosea de centură. Discuțiile au survenit după ce ministrul a vizitat gara din Negrești.

“Am făcut o oprire la gara din Negrești-Oaș și înțeleg că din 2014 acest obiectiv a devenit nefuncțional pentru CFR. Este inadmisibil să ai un obiectiv pe care să nu-l exploatezi. Dacă avem o cale ferată care nu e funcțională, dar avem avantajul că este în proprietatea ministerului și nu e nevoie să facem exproprieri, o putem transforma într-o centură ocolitoare a orașului Negrești-Oaș. L-am chemat pentru întâlnirea de la Prefectură pe directorul regional de la Cluj să vedem amplasamentul și vă promit un lucru: în scurt timp veți avea și rezultatul pozitiv”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Studiu de fezabilitate, în august. Autostradă sau drum expres Petea-Baia Mare

Iar șoseaua de centură nu este singura promisiune a oficialului. Cuc a precizat și că în august se așteaptă la demararea studiului de fezabilitate pentru tronsonul din Autostrada Nordului care ar urma să lege Petea-Satu Mare și Baia-Mare.

,,Autostrada Nordului, de la Suceava la Petea, este prinsă în Master planul pentru transporturi ca perioadă de implementare 2021 – 2030, așa cum erau multe obiective pe care noi le-am devansat. În cursul acestui an, prin iulie, august, dăm și noi drumul la un studiu de fezabilitate pentru tronsonul de autostradă sau drum expres între Petea și Baia Mare, ce va fi ne va arăta studiul de fezabilitate. Le promitem oamenilor lucrul ăsta acuma și ne și ținem de cuvânt”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

Ministrul a mai spus și că guvernul din care face parte se va achita de promisiunile făcute sătmărenilor cu privire la investițiile din județ.

1 Comment on "Cuc promite centură pentru Negrești; studiu de fezabilitate pentru tronsonul Petea din Autostrada Nordului"

  1. Cuc acesta e tipul care in mandatul anterior de ministru a zis ca nu promite niciun km de autostrada. Simpatic. Bun, dar acum?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostrada Nordului, Ministerul Transporturilor
VIDEO. Imagini spectaculoase cu Autostrada Transilvania. Care este gradul de finalizare

Închide