Desfășurare de forțe și restricții de circulație în Satu Mare, de Ziua Maghiarilor. Programul manifestărilor

În contextul desfășurării manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare împreună cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj, ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare vor acţiona în sistem integrat pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, la nivelul judeţului Satu Mare, cu ocazia activităţilor care se vor desfăşura în municipiile Satu Mare şi Carei, în oraşele Tăşnad, Livada şi Ardud, şi în comuna Lazuri.

Având în vedere manifestările de amploare organizate la nivelul municipiului Satu Mare, pentru siguranţa participanţilor la manifestări, dar şi pentru a celor din trafic, în intervalul orar 16.00 – 18.30 vor fi aplicate restricţii de circulaţie în următoarele zone:

– Accesul în Piaţa Libertăţii va fi restricţionat începând cu ora 15,45 dinspre străzile Horea, Calea Traian şi Ştefan cel Mare;

– În continuare, după ora 16,00 vor fi aplicate restricţii de circulaţie pe străzile adiacente bulevardului Ştefan cel Mare – strada Iuliu Maniu, strada Marsilia, strada Ioan Slavici, strada Ceahlăului şi strada Rândunelelor, până la Piaţa Eroilor Revoluţiei, unde în acelaşi interval orar vor fi aplicate restricţii de circulaţie în zona parcului.


Programul manifestărilor:

16.20 – Adunare la Ceasul Electric

16.30 – Depuneri de jerbe la placheta memorială Petofi Sandor

16.35 – Procesiune, în frunte cu ”husarii” din comuna diosig (județul Bihor), spre statuia lui Petofi Sandor din Piața Eroii Revoluției, via strada Ștefan cel Mare.

17.00 – Discursuri, depuneri de jerbe la statuia lui Petofi Sandor. Vor lua cuvântul episcopul romano-catolic de Satu Mare, Schönberger Jenő, președintele Organizației Județene Satu Mare a UDMR, Pataki Csaba, deputatul Magyar Lorand, președintele Organizației Municipale Satu Mare a UDMR, Kereskenyi Gabor.

18.30 – Program festiv și un simpozion la Teatrul de Nord. Ocazie cu care se va înmâna decorația ”Laleaua de argint” celor de la UDMR Satu Mare.Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ziua maghiarilor de pretutindeni
Mii de maghiari așteptați în centrul Sătmarului. Programul manifestărilor de 15 martie

Închide