DEZASTRU. Se închid noi școli și grădinițe în județ. Numărul elevilor a scăzut la jumătate

Noi școli și grădinițe se vor închide în următorul an școlar, a anunțat inspectorul șef al județului. O statistică prezentată anul trecut arată că numărul elevilor s-a înjumătățit. La toate astea se adaugă numărul mare de tineri care aleg să emigreze, dar și rata scăzută a natalității. 

Noi școli și grădinițe din județ se vor închide, a precizat inspectorul șef Călin Durla într-un interviu acordat Informația Zilei. Este vorba despre gimnaziul din Petrești, Grădiniţa cu Program Normal (GPN) din Medieş Râturi,  gimnaziile din Domăneşti, Valea Seacă și Poiana Cordului, școlile primare din Vezendiu, Racşa Vii, Coca şi din Lechinţa. În total, nouă unități de învățământ își vor închide porțile, iar elevii rămași vor face naveta la cele mai apropiate școli.

Dezastrul din învățământ era ilustrat dejat de datele publicate anul trecut de către Inspectoratul Școlar. Potrivit acestora ,dacă în anul școlar 2015-2016 aveam circa 60.000 de elevi, acum mai avem 34.643 de preșcolari și elevi.
Citește și:

Dezastru generalizat. Au “dispărut” jumătate dintre elevii județului

Satu Mare, fruntaș la mortalitate infantilă. ONG-urile cer sprijinul sătmărenilor

Guvern: Sătmărenii trăiesc cel mai puțin dintre toți locuitorii țării


Scăderea natalității și emigrarea sunt principalii factori care au afectat demografia județului Satu Mare. Datele publicate anul trecut de INS au arătat că cei mai mulți dintre emigranți sunt tineri aflați la începutul carierei, iar părinții au preferat să îi ia copiii cu ei, pentru a le oferi un viitor mai bun.

Sporul demografic negativ este influențat și de scăderea ratei natalității.

Satu Mare este în top în regiunea de nord-vest la rata mortalității infantile, iar statisticile arată și că sătmărenii sunt printre locuitorii țării cu cea mai mică speranță de viață.1 Comment on "DEZASTRU. Se închid noi școli și grădinițe în județ. Numărul elevilor a scăzut la jumătate"

  1. Plecarea cat mai multor satmareni in occident este determinata de ANAF cum incerci sa faci o afacere sunt pe tine si daca nu gasesc ceva nereguli in acte fabrica ei ceva ca sa te poata amenda si uite asa esti nevoit sa pleci din tara ca pur si simplu nu poti supravietui locuri de munca nu sunt si care sunt au un salar de mizerie daca calculezi toate necesitatile familiei nu le poti acoperi nici un sfert si atunci ultima solutie ramane emigrarea de foamete spre o tara mai buna

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.