Drama unui copilaș din Satu Mare: nu este primit la nicio școală din județ


Cazul unei sătmărence a atras atenția autorităților județene. Copilul său, în vârstă de opt ani, nu este primit la nicio școală din județul Satu Mare din cauza unei probleme legate de deficitul de atenție. La școlile normale este refuzat din cauza afecțiunilor psihice, iar în școlile speciale are un nivel de inteligență prea ridicat.

Concret, femeia din municipiul Satu Mare se confruntă cu imposibilitatea şcolarizării fiului ei de numai opt ani din cauza unor probleme de comportament. Copilul diagnosticat cu tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD) şi depresie nu este primit în şcolile cu regim normal din Satu Mare (din cauza stării sale).

Iar în cele speciale nu se clasifică datorită nivelului mai mare al inteligenței. În acest caz, prefectul Darius Filip a dispus efectuarea unor verificări suplimentare la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Satu Mare pentru a se stabili concret la ce instituţie de învăţământ poate fi înscris copilul.

Mai mult decât atât, se va face și o anchetă pentru a se stabili care au fost motivele refuzului de a frecventa mai multe școli din municipiul reședință de județ.5 Comments on "Drama unui copilaș din Satu Mare: nu este primit la nicio școală din județ"

 1. Îmi pare rău pt copil. Adevărul e dureros. Școlile nu îl primesc pt ca nu se pot desfășura ore cu el prezent și nu putem priva pe ceilalți 27 de copii pt el. Obligatoriu trebuie sa meargă la școală speciala. Problema e a părinților ca nu vor sa accepte ca copilul lor are probleme. Ar fi un adevărat chin pt colegi dacă ar fi acceptat în școală normala. Am avut un astfel de caz.

  View Comment
 2. Pentru egalitate de sanse o persoana cu deficiente are dreptul sa studieze in orice scoala.
  Canvdva deficitul de atentie era considerat doar un copil neastamparat.

  View Comment
 3. Copilul are drept la orice scoala , scoala este obligata sa i asigure siguranta Si un program care sa l ajute Pe copil sa se integreze,

  View Comment
 4. NU vreau sa fiu rau(am frate cu sindrom Down)…,dar acest fenomen ADHD deja e cam tras de urechi… Si e daca copilul a stat toata viata pe tableta,tv,pc,telefon,si cand se batea cu fundul de pamant in magazine ca nu si-a primit ciocolata,parintii sunt de vina… Toti copii sunt hiperactivi,dar daca le este si permis,sa vezi cum apare ADHD si depresie cum sunt dusi la gradinita,unde nu mai este mama sa pupe funduletul si sa ii cumpere cola sau bomboane cand se da cu capul de pereti

  View Comment
 5. @un bou. Poate fi și varianta ta, lipsa de mers afară sau la sport, nu știm cazul de față, dar există acest fenomen ADHD. Puțini dintre dascăli sunt competenți. Nu știu comunica cu copii. Și sistemul de învățământ este depășit.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul Școlar Județean
Directoarea unei școli din județ ar fi bătut un elev (10 ani). Anchetă de urgență a ISJ

Închide