Drumul expres al Ungariei spre Satu Mare, în linie dreaptă. Se cere acordul României

PresaSM a intrat în posesia unor informații legate de faptul că Ungaria a demarat negocieri cu Guvernul României pentru un acord bilateral referitor la conectarea viitorului drum expres M 49 (care va face legătura între autostrada M3 și granița cu România) de infrastructura rutieră din județul Satu Mare. Demersul – semnat de premierul Ungariei, Viktor Orban – a fost publicat deja în Monitorul Oficial al țării vecine.

Guvernul Ungariei urmează să trimită textul către autoritățile române, care ar trebui să analizeze și să se exprime vizavi de intenția autorităților maghiare de a conecta drumul expres M49 de infrastructura din județul Satu Mare. Este important de precizat că autoritățile din Ungaria au demarat deja lucrările la drumul expres spre Petea.

Drumul expres va avea câte două benzi pe sens. Importanța rutei este dată de faptul că autostrada se apropie orașe precum Satu Mare și Carei. De asemenea, din proiectul maghiarilor rezultă că lungimea estimată a acestei secțiuni a drumului cu două benzi pe sens este de 19 kilometri, între Ököritófülpös și Csengersima.

Viktor Orban s-a angajat în 2016, în cadrul vizitei de la Satu Mare, pentru deschiderea discuțiilor în vederea inaugurării unui nou punct de trecere a frontierei între Vetiș și Csenger. Cel mai probabil, viitoarea intrare a M 49 în România.

”Domnul primar (Kereskenyi Gabor, n. red.) mi-a spus că va fi foarte important ca Satu Mare să fie legat de sistemul de autostrăzi din Ungaria și Europa, ceea ce înseamnă construirea unei porțiuni de autostradă de la Satu Mare la granița Ungariei și vom începe să planificăm această porțiune de autostradă către Satu Mare, până la granița româno-maghiară. Acesta a fost unul dintre punctele importante ale întâlnirii noastre cu domnul primar”, spunea Viktor Orban în decembrie 2016, cu ocazia vizitei pe care a făcut-o la Satu Mare.

Fii primul care comentează! despre "Drumul expres al Ungariei spre Satu Mare, în linie dreaptă. Se cere acordul României"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Județul Satu Mare
FOTO. Povestea de succes a sătmăreanului care a impresionat Portugalia. Mândru că este român

Închide