După Auchan și Kaufland, Lidl anunță creșteri de salarii. Care este venitul minim al unui angajat

Lidl anunță creșteri de salarii începând cu data de 1 martie. Potrivit companiei, cel mai mic venit brut oferit va avea o medie lunară de 3.500 lei, adică 2.180 de lei net.

După ce Auchan și Kaufland au anunțat fiecare creșterea salariilor angajaților, Lidl anunță că cel mai mic venit brut oferit va avea o medie lunară de 3.500 de lei net, adică 2.180 în mână. Prin această măsură, spun cei de la Lidl, se asigură că rămân lideri pe piața de retail.

“Din luna martie a acestui an, nici un angajat Lidl România nu va realiza un venit lunar mediu mai mic de 3.500 de lei brut (2.180 de lei net), sumă ce include salariul și tichete de masă, bonusuri anuale de Paște și de Crăciun, precum și alte tipuri de bonusuri. La acesta se adaugă și alte sporuri în funcție de specificul activității,” se arată într-un comunicat de presă al Lidl România.

În paralel, spun reprezentanții companiei, Lidl are o politică de salarizare în trepte care a fost modificată, tot în beneficiul angajaților.

“Lidl are o politică de salarizare în trepte, salariul crescând anual, în primii ani de activitate în companie. Dacă până în anul fiscal 2018, măririle salariale bazate pe vechime aveau loc garantat în primii 3 ani de la angajare, Lidl introduce o nouă grilă pentru toți lucrătorii din magazine și depozite. Astfel, începând cu 2019, creșterile salariale ale acestor categorii sunt garantate în primii 4 ani de la angajare,” explică reprezentanții companiei.

Bonus-uri și zile libere

O altă modificare ține de acordarea, începând cu anul în curs, a unui bonus aniversar lucrătorilor din magazine și comisionarilor și stivuitoriștilor din depozite. Acesta se adaugă bonusurilor anuale de Paște și de Crăciun, precum și tichetelor de masă, acordate tuturor angajaților companiei.

Compania mai precizează și că este singurul retailer care oferă tuturor angajaților din magazine 2 zile libere, atât de Crăciun, cât și de Paște.

“Totodată, angajații sunt remunerați pentru orele suplimentare, iar plata se face pentru fiecare minut lucrat peste program. În plus, începând cu acest an, Lidl introduce un spor pentru orele lucrate în zilele declarate sărbători legale și dublează sporul pentru orele lucrate în week-end,” se emai arată în comunicatul de presă.

La toate astea se adaugă și alte beneficii precum asigurarea privată de sănătate, asigurarea de viață și mai multe zile de concediu.

“Veniturilor în bani și tichete valorice li se adaugă și o serie de beneficii, printre care asigurare privată de sănătate, asigurare de viață, numărul de zile de concediu care crește progresiv în primii ani de activitate și oportunități de dezvoltare profesională,” precizează sursa citată.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm. Este prezent în 30 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 10.500 de magazine și peste 150 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial. În prezent, Lidl are aproximativ 260.000 de angajați, dintre care peste 5.500 în România, unde retailer-ul german are deschise peste 240 de magazine și 4 centre logistice.

1 Comment on "După Auchan și Kaufland, Lidl anunță creșteri de salarii. Care este venitul minim al unui angajat"

  1. Publicati aceasta stire cand LIDL va plati in Romania ca si pe angajatii din Spania cu 2000 de euro.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Lidl
Lidl se extinde în județul Satu Mare. Zeci de noi locuri de muncă și promoții speciale

Închide