E oficial! Într-o săptămână, polițiștii locali vor avea body cam-uri

E oficial, polițiștii locali vor fi dotați cu body cam-uri, adică camere video corporale. Autoritățile spun că astfel se vor evita discuțiile cu privire la activitatea Poliției Locale.

Consilierii municipali au votat proiectul de hotărâre care prevede înzestrarea polițiștilor locali cu body cam-uri, adică cu camere video corportale care vor înregistra activitatea acestora.

Sistemele de înregistrare audio și video vor duce la evitarea discuțiilor cu privire la activitatea poliției locale. Dar mai sunt și alte avantaje, au spus la începutul verii surse din cadrul Poliției Locale.

”Sunt cinci patrule pe schimb, respectiv avem două schimburi pe zi. Într-o patrulă avem doi oameni, asta înseamnă că avem zece oameni pe schimb, și 20 pe durata întregii zile. Personal care efectuează patrulare. Fiecare va purta în misiune câte un astfel de sistem de înregistrare audio-video. Încercăm astfel să evităm orice fel de discuții privind activitatea polițiștilor locali. Dar vom putea dovedi mult mai ușor activitatea contravențională. Mai mult, vom putea îmbunătăți și activitatea noastră”, au precizat surse din cadrul Poliției Locale pentru PresaSM.

Pentru început, Poliția Locală a municipiului Satu Mare are nevoie de 20 de body cam-uri, pentru a se asigura mijlocele necesare patrulelor, iar în proiect sunt prevăzute și stații de emisie-recepție, cu GPS, care să indice poziția agenților în timpul misiunilor de patrulare.

Pentru stațiile prevăzute cu GPS, prin rectificare bugetară, se vor cheltui 25.000 de lei. Alte 40.000 vor merge către achiziționarea body cam-urilor.

Într-o săptămână, polițiștii locali vor avea deja camerele de înregistrare.

Primul oraș care a dotat polițiștii locali cu astfel de mijloace de înregistrare audio-video a fost Aradul.

Și sindicatele polițiștilor au solicitat dotarea, în special a agenților de la ordine publică, cu astfel de dispozitive.

Reamintim faptul că până în prezent în municipiul Satu Mare au fost montate 106 camere de supraveghere.

Fii primul care comentează! despre "E oficial! Într-o săptămână, polițiștii locali vor avea body cam-uri"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.




Mai multe despre camere de supraveghere
Și mai multe camere de luat vederi pe spațiul public. Proiect de zeci de mii de euro

Închide