Epidemie de difterie! Ucraina cere ajutor de urgență din Satu Mare


Este epidemie de difterie în Ucraina în regiunile Zakarpattia şi Chernivtsi, în apropiere de România, inclusiv județul Satu Mare. Potrivit informațiilor PresaSM, boala a ajuns în țara vecină de la niște studenți indieni, iar acum autoritățile ucrainene cer ajutorul autorităților din județul Satu Mare.

Potrivit informațiilor PresaSM, o astfel de solicitare a fost transmisă către Spitalul Județean Satu Mare.

“Autoritățile din Ucraina au sunat la Spitalul Județean Satu Mare pentru a solicita anatoxină difterică, un produs mai puternic ca și vaccinul, care se dă după instalarea bolii. Spitalul Județean a cerut toxina și de la Direcția de Sănătate Publică, dar nici aici nu au avut noroc. Asta pentru că în România, boala este considerată eradicată încă din 1980”, a spus managerul Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc, pentru PresaSM. 

La final de săptămână, autoritățile române au fost informate de cele din Ucraina de prezența unor focare de difterie în apropierea granițelor țării, inclusiv în zona județul Satu Mare. Ministerul Sănătății a reacționat, solicitând direcțiilor de sănătate publică din nordul țării măsuri speciale de protecție.

Țara vecină se confruntă cu această epidemie, iar guvernul de la Kiev a înștiințat țările vecine, în primul rând, în legătură cu această situație. Cazurile de difterie au fost descoperite în regiunile Zakarpattia și Chernivtsi, în nordul României. Așadar, românii care trăiesc în județele Satu Mare, Maramureș, Suceava și Botoșani, care au drum spre Ucraina, sunt în primul rând vizați de această alertă de călătorie emisă de MAE.

Ministerul Sănătăţii a cerut Companiei Unifarm să demareze, de urgenţă, prin procedură de nevoi speciale, o achiziţie de ser antidifteric pentru asigurarea profilaxiei specifice în situaţia apariţiei unor cazuri de îmbolnăvire


Fii primul care comentează! despre "Epidemie de difterie! Ucraina cere ajutor de urgență din Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre difterie, Spitalul Județean Satu Mare
Cum s-au opărit cei doi copilași din județ. Unul este în stare gravă

Închide