FOTO. Campanie de înșelătorie în numele Facebook. Răspunsul comic dat de un sătmărean


O nouă campanie de înșelătorie a fost raportată pe Messenger. Similară cu cea de anul trecut, în care utilizatorilor li se promiteau sume mari de bani în schimbul informațiilor personale, de această dată, escrocii solicită numărul de telefon, totul pentru a primi un premiu de 200.000 de dolari, virat prin Banca București. 

Un mesaj transmis prin Messenger prin care utilizatorii sunt anunțați că au câștigat 200.000 de dolari, premiul în cadrului unui concurs Facebook, de tip loterie. Așa sună cea mai nouă înșelătorie din mediul online, iar printre cei care au primit astfel de mesaje se află și sătmăreni.

Într-o limbă română aproximativă, utilizatorul este îndemnat să își trimită numărul de telefon unei persoane care se recomandă a fi agent de plată personal și care va vira banii către Banca București, care aflăm că este singura parteneră Facebook din România.

Sătmărenii au învățat să fie precauți, mai ales atunci când vine vorba despre oferte care sunt prea bune pentru a fi reale, așa că i-au răspuns “agentului de vânzări”: ”Wow, prea mulți bani, nu am ce face cu atâția”

Înșelătoria este similară cu cea care a apărut anul trecut și a făcut zeci de victime în Statele Unite. Atunci, utilizatorii au fost alertați de faptul că persoana care se recomanda drept angajat al Facebook a solicitat mult mai multe informații personale. La fel ca și acum, utilizatorii erau anunțați că au câștigat premiul în cadrul concursului Facebook Cash Splash Promo, iar selecția s-a făcut prin D.R.P.S.

Cazuri similare au fost raportate și în Marea Britanie, acolo unde premiul promis se ridica la 500.000 de lire.

Facebook a reacționat prompt și i-a îndemnat pe utilizatori să raporteze astfel de situații.

Ultima tentativă de scam raportată de sătmăreni a avut loc la o zi după ce rețeaua de socializare a înregistrat o defecțiune majoră în luna martie. Mesaje de la “directorul Messenger” au fost transmise către mai mulți utilizatori.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Campanie de înșelătorie în numele Facebook. Răspunsul comic dat de un sătmărean"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Facebook, înșelăciune, internet
Atenție! Escroaca care vinde donații fură și pozele sătmărencelor și le folosește abuziv

Închide