FOTO. Atenție, sătmăreni! Țeapă în numele Facebook, după defecțiunea majoră de miercuri

O țeapă în numele Facebook circulă intens zilele acestea pe Messgenger – serviciu al platformei Facebook. Utilizatorilor li se cere – de către ”Francisco Lopez – director al Messenger” – să trimită mesajul la cât mai mulți prieteni.

Specialiștii avertizează că odată cu problemele tehnice de ieri ale Facebook au apărut și hoax-urile, așa cum se poate observa în mesajul din imagini. Utilizatorii primesc un mesaj într-o limbă română incorectă, prin care sunt alertați că își vor pierde accesul la conturi, după revenirea serviciilor online, în cazul în care nu distribuie acel mesaj la toată lista de contacte.


Distribuiți și informați-vă toți prietenii!


Specialiștii în securitate cibernetică au avertizat în repetate rânduri că mesajele care îndeamnă la distribuire, amenințând că altfel se va întâmpla ceva cu contul utilizatorului sunt, fără excepție, escrocherii.

Hoax-ul nu este unul nou. El a apărut sub diverse forme, încă de la începutul anului, când avertizarea cu privire la mesajele transmise de “Francisco Lopez” a venit din partea experților din Statele Unite.

Hoax-ul datează de cel puțin trei ani de zile, dar este mereu reformulat mesajul, iar unul dintre elementele de noutate este prezența numărului de telefon.  Într-un răspuns trimis utilizatorilor Facebook cei de la asistență tehnică au precizat că este vorba despre o înșelătorie.

Utilizatorii mai sunt avertizați ca în astfel de cazuri să nu sune la numerele de telefon furnizate.

Și specialiștii în securitate cibernetică de la Cert-Ro au tras un semnal de alarmă. Odată cu problemele de la Facebook, au apărut și înșelătoriile.

“Desigur, odată cu problemele tehnice au apărut și hoax-urile, așa cum se poate observa în mesajul din imagini. Utilizatorii primesc un mesaj într-o limbă română incorectă, prin care sunt alertați că își vor pierde accesul la conturi, după revenirea serviciilor online, în cazul în care nu distribuie acel mesaj la toată lista de contacte,” avertizează cei de la Cert-ro.

Un “hoax” este o încercare de a înşela, de a face publicul să creadă o anumită informație. Păcăleala poate avea deseori un obiect material, însă nu în toate cazurile, mai spun specialiștii în securitate cibernetică.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Atenție, sătmăreni! Țeapă în numele Facebook, după defecțiunea majoră de miercuri"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Facebook
Facebook, cea mai mare pană de până acum. Ce a spus compania

Închide