FOTO/VIDEO. Dan Barna: În Satu Mare există un spirit civic consistent. Județul, locul III pe țară la semnături


Județul Satu Mare se află pe locul trei pe țară la strângerea de semnături pentru candidatura lui Dan Barna, a anunțat USR-PLUS în cadrul unei conferințe. Prezent la Satu Mare, Barna a precizat că, în urma discuțiilor cu sătmărenii, a observat că cetățenii își doresc o schimbare. 

Dan Barna a precizat că la Satu Mare s-au strâns 75% din numărul de semnături alocate pentru județ în cadrul campaniei pentru candidatura sa la prezidențiale. Președintele USR își explică interesul sătmărenilor prin faptul că aceștia au un spirit civic consistent și își doresc o schimbare.

“În Satu Mare există un spirit civic consistent, și al românilor și al maghiarilor. Sunt aceleași probleme și pentru cetățenii români și pentru cetățenii români de naționalitate maghiară. Am stat de vorbă, entuziasmul este mare. Oamenii își doresc schimbare. Faptul că astăzi 50% din tinerii de liceu visează să plece este un idicator”, a declarat Dan Barna la Satu Mare.

Președintele USR a mai spus și că rezultatele ultimelor alegeri arată faptul că o parte din voturile obținute de candidații formațiunii pe care o conduce a venit de la cetățenii români de etnie maghiară.

Dan Barna a vorbit și despre reforma constituțională, având în vedere că cea promovată sub președinția lui Ion Iliescu nu corespunde realităților politice complexe ale României. Președintele USR a mai precizat și că alianța pe care o conduce își propune rezolvarea problemei legate de Schengen.

“Europa vrea să aibă oameni serioși și competenți. Rezolvarea problemei Schengen este unul dintre obiectivele USR-PLUS”, a mai spun Barna despre obiectivele alianței pe care o conduce.

USR-PLUS își asumă guvernare, dar doar după alegeri anticipate

În ceea ce privește moțiunea de cenzură, dacă va trece, va fi necesar un guvern de tranziție care să organizeze alegeri anticipate.

“România are nevoie de alegeri aticipate pentru că, în mod realist, nu se pot face reforme alături de majoritatea actuală compusă fix de cei care ne-au adus aici. Este nevoie de alegeri anticipate, iar după ne vom asuma guvernarea”, a spus Dan Barna.

România a rămas în urmă. E nevoie de stabilitate pentru dezvoltare

Barna a vorbit și despre faptul că România a rămas tehnologic în urma țărilor dezvoltate. Sătmărenii plecați peste hotare, a spus Barna, i-au explicat că le era teamă să își crească aici copiii, mai ales că poți merge în spital cu mâna luxată și să ajungi acasă cu o infecție, a povestit președintele USR.

“Mi-au spus, inclusiv aici, că nu au plecat din cauza salariului minim, ci pentru că nu au încredere că merită să își crească aici copiii”, a spus Barna despre discuțiile pe care le-a avut inclusiv cu sătmărenii plecați în străinătate.

Candidatul URS a pus și că își dorește să promoveze stabilitate pentru mediul de afaceri, un lucru pe care l-au cerut antreprenorii români, supărați pe faptul că acum trebuie să stea cu ochii în Monitorul Oficial într-o adevărată “vânătoare” a modificărilor legislative.2 Comments on "FOTO/VIDEO. Dan Barna: În Satu Mare există un spirit civic consistent. Județul, locul III pe țară la semnături"

  1. Dorim schimbare, dar nu între hoți, mincinoși și penali.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alegeri prezidențiale 2019 Satu Mare, Dan Barna
FOTO/VIDEO. Dan Barna, la Satu Mare: Mizează și pe sprijinul sătmărenilor

Închide