FOTO. Donație a patronului Unicarm pentru secția de neurologie. Pacienții vor fi tratați cu aparate moderne


Proprietarul magazinului Unicarm, Vasile Lucuț, a donat aparatură pentru secția de Neurologie a Spitalului Județean. Astfel, medicii vor avea la dispoziție instrumente moderne pentru tratarea pacienților.

În urma donației, Secția de Neurologie a primit un aparat Echo Dopler, care se folosește pentru examinarea vaselor sanguine de la nivelul regiunii cervicale și a fluxului anguin intracerebral, precum și modulul D.V.L. pentru investigații intracraniene și examinarea circulației intracerebrale.

Pe lista aparatelor donate se află și un electromiograf, folosit pentru examinareasistemului nervos periferic și un electroencefalograf E.E.G. utilizat pentru monitorizareaactivității electrice a creierului pentru stabilirea diagnosticului de epilepsie, stări de leșin.

Întrebat despre motivul pentru care a decis să doneze aparatură pentru secția de neurologie, mai ales că este vorba despre o sumă importantă, patronul Unicarm a precizat că a făcut-o după ce a simțit pe pielea sa ce înseamnă, ca pacient, să nu dispui de mijloace de investigare de ultimă generație. Vasile Lucuț a fost impresionat de faptul că echipa tânără de medici nu avea resursele materiale necesare pentru o diagnosticare corectă, iar asta l-a determinat ca încă de pe patul de spital să îi pună pe medici să facă o listă cu echipamentele de care ar avea nevoie.

Proprietarul Unicarm a lăudat și promptitudinea cu care a reacționat furnizorul de echipmante, astfel încât acestea să ajungă cât mai repede în spital, și să fie puse la dispoziția pacienților.

Valoarea donației private se ridică la 90.000 de euro.1 Comment on "FOTO. Donație a patronului Unicarm pentru secția de neurologie. Pacienții vor fi tratați cu aparate moderne"

  1. cine va acces la aceste aparate ,neamurile ca saracii nici decum

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre donație, Spitalul Județean Satu Mare, Unicarm
FOTO. Donație ultramodernă către Spitalul Județean. O șansă pentru mii de pacienți

Închide