FOTO. Pasarela peste Someș, spre mall-ul NEPI, gata în 16 luni. Contractul a fost semnat!

Primarul Kereskényi Gábor a semnat contractul de proiectare și execuție a pasarelei pietonale care va lega Centrul Nou al municipiului Satu Mare de zona mall-ului Shopping City Satu Mare.

Licitația organizată de Primăria Municipiului Satu Mare a fost adjudecată către asocierea FREYROM, AQUACONS, PROCONS GROUP și INTEGRATED ROAD SOLUTIONS SRL.

Valoarea investiției este de 22,77 milioane de lei și este finanțată din fonduri europene. Perioada de execuție este de 16 luni, din care 4 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuție.

,,Pasarela pietonală este parte a proiectului privind reabilitarea Centrului Nou al municipiului Satu Mare, finanțat din fonduri europene. Această pasarelă, în afară de faptul că va asigura o mai bună legătură a pietonilor și a bicicliștilor între malurile Someșului, dar va fi și o construcție de care sătmărenii vor fi mândri. Ne dorim ca între zona mall-ului NEPI ( una foarte atractivă acum) și Centrul Nou să existe o legătură directă pentru a da viață Pieței 25 Octombrie, care până acum era o zonă moartă din punctul de vedere al interesului sătmărenilor pentru petrecerea timpului liber”, a declarat primarul Gábor Kereskényi.

Pasarela pietonală va avea o lungime totală de 214 metri și lungimea suprastructurii de 181 metri, având trei deschideri: deschiderea centrală de 130 metri și două deschideri de 25 metri peste albia majoră – spre celor două maluri.

Suprafața pasarelei va fi de 1224 mp, a rampelor de acces, de 742 mp, iar suprafața totală va fi de 1966 mp. Pasarela pietonală și velo va avea capetele amplasate pe cele două maluri la nivelul digurilor, pe care sunt amenajate aleile de promenadă și la care se vor conecta traseele pietonale și pistele de cicliști prevăzute a fi realizate pe cele două maluri.


1 Comment on "FOTO. Pasarela peste Someș, spre mall-ul NEPI, gata în 16 luni. Contractul a fost semnat!"

  1. Freyrom este o firmă serioasă! A lucrat și la Oradea impecabil și a finalizat mereu înainte de termen!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre pasarelă pietonală
FOTODOCUMENTE. Pasarela peste Someș, în linie dreaptă. O firmă mare o va construi

Închide