FOTO. Povestea de succes a unei familii din Satu Mare! Cum a construit un brand de la zero, prin muncă și inspirație


O afacere cu iz italienesc, dar sută la sută sătmăreană, cu ingrediente de calitate și tehnologie modernă de producție, așa s-ar putea caracteriza compania Novita, care de 25 de ani livrează clienților din întreaga țară paste de calitate superioară.

Pastele făinoase sunt printre cele mai populare, gustoase și versatile alimente. Făcute din ingrediente de bază, pastele făinoase și-au făcut loc în toate preparatele, de la supe, la surprinzătoare deserturi cu ciocolată, budincă și ricotta. Dar pentru toate acestea, bucătarii amatori sau profesioniști au nevoie de paste de calitate, nu tocmai cele mai ușor de găsit în comerț. Iar cum pentru mulți supa de tăiței este chintesența mâncării gătite pentru familie, există o tot mai mare cerere pentru tăiței, dar și paste făcute “ca acasă”.

Paste “ca acasă” …. produse  în propria casă. O afacere pornită în familie

Margareta Ardelean, în 1994, la înființarea companiei

Margareta Ardelean, în 1994, la înființarea companiei

Acesta a fost și imboldul pe care l-au simțit Margareta și Victor Ardelean când, din dorința de a oferi produse de calitate, dar și pentru că dorea să nu mai depindă de nimeni, au sacrificat o parte a gospodăriei sale pentru a se dedica activităților de producție. Asta a fost acum 25 de ani, iar în scurt timp cererile clienților au depăși cu mult capacitățile de producție ale firmei Novita.

Într-un pas riscant și sacrificând confortul, întreaga casă s-a transformat în unitate de producție, iar membrii familiei s-au mutat în chirie, fiind convinși de succesul pe care aveau să îl obțină prin producerea unor paste de calitate.

Așa au ajuns pe rafturile din Satu Mare primele pastele din brand-ul Excellent, sub marca Novita.

Atenția s-a concentrate pe ingredientele de calitate, pe tehnologiile modern de procesare și, bineînțeles, pe gustul care trebuia să fie ca și cel al pastelor pregătite acasă.

“Ingredientele principale ce intră în compoziţia pastelor Excellent sunt făina de calitate superioară şi ouă proaspete de la fermele din apropiere, fără a folosi coloranţi şi aditivi alimentari. Ca urmare a atenţiei deosebite acordate materiilor prime utilizate şi al controlului strict asigurat de către inginerii noştri, pastele făinoase Excellent au un gust aparte care ne duc cu gândul la pastele făcute “CA ACASĂ”,” spune Cristian Ardelean, managerul Novita.

Szatmari Teszta, garanția gustului și calității pastelor ardelenești

sursa: Novita

Pastele sunt cu siguranță printre cele mai populare alimente, dar tocmai versatilitatea lor face ca fiecare regiune să aibă preferințe diferite atunci când vine vorba de forma, dar și compoziția lor. La fel cum penne-le sunt tradițional din Campania și orecchiette din Puglia, tot așa și sătmărenii au propriile mici particularități atunci când vine vorba de pastele făinoase. Așa s-a născut brand-ul Szatmari Teszta, de paste cu specific ardelenesc, făcute cu 6 ouă.

“Brand-ul Szatmari Teszta există de patru ani de zile. Este vorba despre paste cu un specific ardelenesc, făcute din șase ouă, și care putem spune că a ridicat standardul în ceea ce privește calitatea pastelor, atât ca gust, cât și vizual,” mai spune Cristian Ardelean.

Succesul unei afaceri, dependent de inovație, investiție și angajați

sursa: Novita

Nu poți să ai o afacere de succes, dacă nu ești pregătit în mod constant să investești în ea, pare să fie motto-ul sătmărenilor, iar cererea crescută a determinat necesitatea extinderii producției și a tehnologiilor aplicate. Astfel, în 2007, Novita s-a mutat într-o nouă locație, o fabrică modernă care acoperă 1000mp și s-a concentrat pe achiziționarea de echipamente de ultimă generație din Italia.

Nu în ultimul rând, spun proprietarii, afacerea nu putea să meargă înainte fără priceperea și dedicarea de care au dat dovadă angajații. Respectul reciproc a fost vital pentru a putea pune bazele unei echipe care să accepte mereu noi provocări.

Perla coroanei Novita și drumul spre pastele bio

sursa: Novita

Și tocmai pentru că pastele sunt atât de mult o parte a bucătăriei noastre, și pentru că tot mai mulți gurmanzi sunt în căutare de produse ecologice, Novita a lansat un nou brand care să aducă pe masa clienților săi izul pastelor italienești și răspundă preocupărilor legate de o nutriție sănătoasă.

“Pasta Novita BIO, este, putem spune, brand-ul regină al portofoliului nostru, care conține grâu dur ecologic Italian de o calitate excepțională. Un brand recomandat pretențioșilor cărora le plac pastele din făina de grâu dur,” explică Ardelean.

Întrebați despre secretul din spatele afacerii de succes, liderii Novita vorbesc despre sacrificiile făcute atunci când se aflau la început de drum, pasiune, muncă și oferirea unor produse de calitate.

Colaboratorii sunt ținuți aproape prin planuri de afaceri bine gândite și fundamentate, iar la baza tuturor acestora stă convingerea că clienții trebuie să aibă parte de “produse corecte”, adică paste făcute din ingrediente superioare, constante ca gust și produse cu ajutorul tehnologiilor moderne, care garantează și condițiile de igienă. La astea se adaugă, spune cei de la Novita, o echipă tânără, calificată, inovatoare și dinamică.

Așa se facă că pastele produse în Satu Mare ajung pe mesele românilor din 30 de județe ale țării. Recunoașterea obținută în țară a fost doar un pas, spun cei de la Novita, care acum se pregătesc ca produsele lor să își găsească locul și în farfuriile occidentalilor, asta pentru că pastele făinoase de la Satu Mare vor ajunge și la export.1 Comment on "FOTO. Povestea de succes a unei familii din Satu Mare! Cum a construit un brand de la zero, prin muncă și inspirație"

  1. In 1994 rata de scucces era mult mai mare fata de acum..

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre afacere, municipiul Satu Mare
MOBILIZARE. Mărțișoare făcute din suflet de copiii și bătrânii sărmani din Satu Mare. Să îi ajutăm!

Închide